5 ΗΜΕΡΕΣ 11-16/06/2022

1η ημέρα: Πειραιάς – Αστυπάλαια
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοιο και αναχώρηση (06:45) για Αστυπάλαια. Άφιξη (16:00) στο όμορφο νησί και το λιμάνι του Αγ. Ανδρέα που αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα λιμάνια του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για βόλτα το βραδάκι στον Περα Γιαλο που βρίσκεται στα πόδια της Χώρας και στις μέρες μας δύσκολα ξεχωρίζει απ’ αυτήν αφού τα λευκά σπιτάκια του έχουν σμίξει μ ’αυτά που στέκουν γύρω από το Κάστρο και την κεντρική πλατεία στην οποία μπορούμε να περπατήσουμε και η οποία είναι γνωστή για τους 8 παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Έχουν σχήμα κυλίνδρου και ανήκουν στην κατηγορία του ξετροχαρή μύλου, του οποίου η σκεπή γυρίζει ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου ενώ χρησιμοποιούνται και σήμερα ως δημοτικά γραφεία ή για τη φιλοξενία διαφόρων εκθέσεων και εκδηλώσεων όπως αυτή του φεστιβάλ της Αστυπάλαιας. Απολαύστε το ποτό ή το φαγητό σας σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και καφετέριες της Χώρας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χώρα – Άγιος Κωνσταντίνος – Λιβάδι
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε τη διαδρομή μας ακολουθώντας τον δρόμο των ανεμόμυλων και με δυτική κατεύθυνση κατηφορίζουμε για τον Άγιο Κωνσταντίνο τον οποίο θα δούμε απο ψηλά και από κει η διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στο όμορφο Λιβάδι, ένας παραθαλάσσιος μικρός οικισμός όπου αντικρίζει κανείς πράσινο! Σε αυτή την κοιλάδα βρίσκονται πολλά περιβόλια με μανταρινιές, ροδιές, λεμονόδεντρα και αμπέλια. Στην όμορφη τοποθεσία θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και γεύμα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούμε το Ενετικό Κάστρο της Αστροπαλιάς στη Χώρα που αποτελεί και το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού και χτίστηκε από την οικογένεια των Κουερίνι τον 13o αιώνα με τείχος από μικρά παράθυρα για πολεμίστρες και πανοραμική θέα σε όλο το νησί ενώ στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον ναό του Αγίου Γεωργίου, τη παλαιότερη εκκλησία του νησιού, και τον ναό της Παναγιάς του Κάστρου, που είναι κτισμένος στη θέση του πύργου, πάνω από την πύλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα (Κούνουπες – Κουτσομύτης – Αγία Κυριακή)
Μετά το πρωινό μας θα έχουμε τη δυνατότητα για προαιρετική ημερήσια εκδρομή με σκάφος στις όμορφες νησίδες που περικλείουν την Αστυπάλαια. Οι πιο γνωστές απο αυτές είναι οι Κούνουπες, ο Κουτσομήτης και η Αγ.Κυριακή,γνωστή και για το γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι. Δημιουργούν ένα μοναδικό σύμπλεγμα με πανέμορφες παραλίες και μαγευτικά τοπία ενώ μπορείτε να μεταβείτε από την μια νησίδα στην άλλη κολυμπώντας καθώς αποτελούνται από 2 μέρη τα οποία παραμένουν ενωμένα μεταξύ τους εξαιτίας μιας λεπτής λωρίδας από βότσαλα και άμμο. Αυτή η φυσική ακτή βρέχεται και από τα ανατολικά και από τα δυτικά σχηματίζοντας ένα μεγάλο και βαθύ κόλπο με καταγάλανα νερά ενώ από τα δυτικά επικοινωνεί με την ανοιχτή θάλασσα. Απολαύστε το. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή (Λουτρό – Μαλτεζάνα – Σχοινώντας)
Πρωινό και σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα για προαιρετική ημερήσια εκδρομή με προορισμό την ανατολική πλευρά του νησιού και πρώτη στάση στο υστερορωμαϊκό Λουτρό του Ταλλαρά. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με εξαιρετικά σε χρώματα και τεχνική ελληνιστικά ψηφιδωτά, όπου αναπαρίσταται ο ζωδιακός κύκλος και η προσωποποίηση του Χρόνου, των Εποχών και των Μηνών στην κύρια αίθουσα. Κατόπιν και διαστίζοντας το φυσικό ισθμό της Αστυπάλαιας κινούμαστε για την Μαλτεζάνα που πήρε το όνομά της από του Μαλτέζους πειρατές που χρησιμοποιούσαν τον όρμο της ως ασφαλές κρησφύγετο. Σήμερα ονομάζεται και Ανάληψη, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού και είναι γνωστή για το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάικα και τα απλωμένα δίκτυα όπου καθημερινά προμηθεύουν το νησί με φρέσκα ψάρια. Κατόπιν για την όμορφη αμμώδη παραλία του Σχοινώντα όπου θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και γεύμα.

5η ημέρα: Πρωινό και ήμερα στην διάθεση μας για μας να απολαύσουμε το μπάνιο μας και το γεύμα μας με φρέσκο ψάρι σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια του νησιού αλλά και να κάνουμε τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές μας. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και απόπλους (18:00) για το ταξίδι της επιστροφής.
6η ημέρα: Άφιξη την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί (05:00) στο λιμάνι του Πειραιά

Τιμή: 245,00 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
Τιμή: 325,00 € μονόκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για Πειραιά-Aστυπάλαια-Πειραιά
  • Η εκδρομή τις δεύτερης ημέρας
  • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο ΑΣΤΥΝΕΑ
  • Φόρος διαμονής (άρθρο 53– v.4389/16)
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Η συμμετοχή στις προαιρετικές εκδρομές 3ης και 4ης ημέρας που προπληρώνονται στο γραφείο μας.
* Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
* Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
* Η εγγραφή στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδιού