4 ημέρες

 

1η ημέρα: Πειραιάς – Αστυπάλαια
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (06:45) για Αστυπάλαια. Άφιξη (16:00) στο όμορφο νησί και το λιμάνι του Αγ.Ανδρέα που αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα λιμάνια του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για βόλτα το βραδάκι στον Περα Γιαλο που βρίσκεται στα πόδια της Χώρας και στις μέρες μας δύσκολα ξεχωρίζει απ’αυτήν αφού τα λευκά σπιτάκια του έχουν σμίξει μ’αυτά που στέκουν γύρω από το Κάστρο και την κεντρική πλατεία στην οποία μπορούμε να περπατήσουμε και η οποία ειναι γνωστή για τους 8 παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Έχουν σχήμα κυλίνδρου και ανήκουν στην κατηγορία του ξετροχαρή μύλου, του οποίου η σκεπή γυρίζει ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου ενω χρησιμοποιούνται και σήμερα ως δημοτικα γραφεία ή για τη φιλοξενία διαφόρων εκθέσεων και εκδηλώσεων όπως αυτή του φεστιβάλ της Αστυπάλαιας. Απολαύστε το ποτό ή το φαγητό σας σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και καφετέριες της Χώρας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Χώρα – Άγιος Κωνσταντίνος – Λιβάδι
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε τη διαδρομή μας ακολουθώντας τον δρόμο των ανεμόμυλων και με δυτική κατεύθυνση κατηφορίζουμε για τον Αγιο Κωνσταντίνο τον οποίο θα δούμε απο ψηλά και απο εκει η διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στο όμορφο Λιβάδι, ένας παραθαλάσσιος μικρός οικισμός όπου αντικρίζει κανείς πράσινο! Σε αυτή την κοιλάδα βρίσκονται πολλά περιβόλια με μανταρινιές, ροδιές, λεμονόδεντρα και αμπέλια. Στην όμορφη τοποθεσία θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και γεύμα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούμε το Ενετικό Κάστρο της Αστροπαλιάς στη Χώρα που αποτελεί και το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού και χτίστηκε από την οικογένεια των Κουερίνι τον 13o αιώνα με τείχος απο μικρά παράθυρα για πολεμίστρες και πανοραμικη θεα σε όλο το νησί ενω στο εσωτερικο του φιλοξενεί τον ναό του Αγίου Γεωργίου, τη παλαιότερη εκκλησία του νησιού, και τον ναό της Παναγιάς του Κάστρου, που είναι κτισμένος στη θέση του πύργου, πάνω από την πύλη. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα (Κούνουπες – Κουτσομύτης – Αγία Κυριακή)
Μετά το πρωινό μας θα έχουμε τη δυνατότητα για προαιρετική ημερήσια εκδρομή με σκάφος στις όμορφες νησίδες που περικλείουν την Αστυπάλαια.Οι πιο γνωστές απο αυτές είναι οι Κούνουπες, ο Κουτσομήτης και η Αγ.Κυριακή,γνωστή και για το γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι. Δημιουργούν ενα μοναδικό σύμπλεγμα με πανέμορφες παραλίες και μαγευτικα τοπία ενω μπορειτε να μεταβείτε από την μια νησίδα στην άλλη κολυμπώντας καθώς αποτελουνται από 2 μέρη τα οποία παραμένουν ενωμένα μεταξύ τους εξαιτίας μιας λεπτής λωρίδας από βότσαλα και άμμο. Αυτή η φυσική ακτή βρέχεται και από τα ανατολικά και από τα δυτικά σχηματίζοντας ένα μεγάλο και βαθύ κόλπο με καταγάλανα νερά ενώ από τα δυτικά επικοινωνεί με την ανοιχτή θάλασσα. Απολαύστε το. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Πρωινό και ήμερα στην διάθεση μας για μας να απολαύσουμε το μπάνιο μας και το γεύμα μας με φρέσκο ψάρι σε κάποιο απο τα πολλά ταβερνακια του νησιου αλλα και να κάνουμε τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές μας. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και απόπλους (18:00) για το ταξίδι της επιστροφής.
5η ημέρα: Άφιξη την επόμενη μέρα νωρίς το πρωϊ (05:00) στο λιμάνι του Πειραιά
Τιμή σε δικλινο δωματιο:      245 ευρώ
Τιμή σε μονοκλινο δωμάτιο: 345 ευρώ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για Πειραιά-Aστυπάλαια-Πειραιά
• η εκδρομή της δεύτερης ημέρας
• 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο ΑΣΤΥΝΕΑ
• Φόρος διαμονής (άρθρο 53– v.4389/16)
• Αρχηγός/συνοδός
• Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
• Φπα
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
* Η συμμετοχή στις πραιρετικες εκδρομές 3ης και 4ης ημέρας.
* Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
* Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.