1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ– Λίμνη Πλαστήρα – Τρίκαλα

   Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει μήκος 14 χλμ. Η περιοχή της λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ‘’Natura 2000’’ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Προαιρετικό γεύμα δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης στην πλαζ Λαμπερού. Έπειτα θα συνεχίσουμε για το γύρο της λίμνης περνώντας το φράγμα στο ΝΕΟΧΩΡΙ στάση ΠΕΖΟΥΛΑ και εν συνεχεία για τα μαγευτικά Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων

Προαιρετική διασκέδαση με φαγητό, χορό και ακούσματα Τσιτσάνη .

 

 

2η ημέρα: Μουσείο Τσιτσάνη – Μετέωρα

   Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μουσείο Τσιτσάνη. Τα Τρίκαλα, η γενέθλια πόλη του Βασίλη Τσιτσάνη, τιμούν τον συνθέτη και στιχουργό πανελλήνιας εμβέλειας. Οι μελωδίες του αποκτούν πλέον στέγη, εδώ, στο «Κέντρο Έρευνας-Βασίλης Τσιτσάνης». 

   Αναχωρούμε για Καλαμπάκα να επισκεφθούμε τα Μετέωρα. Περιοχή γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των μετεώρων. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Πρώτος μας σταθμός η Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίας Βαρβάρας – Ρουσάνο όπου οι μοναχές θα μας προσφέρουν καφέ και λουκούμι. Συνεχίζουμε για την Μονή της Μεταμορφώσεως ή το Μεγάλο Μετέωρο, όπως είναι περισσότερο γνωστή που είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και επισημότερη από τις υπάρχουσες σήμερα μονές. 

Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 85€

 Περιλαμβάνονται:

  • 1 διανυκτέρευση  σε ξενοδοχείο 3* στα Τρίκαλα δίπλα στο ποτάμι. 
  • 1 πρωινό σε πλούσιο μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν.
  • Συνοδείες και ξεναγήσεις από έμπειρο άτομο του γραφείου μας.

**Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη.

–  Tα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση

– Tηρείται αυστηρά η νόμιμη πληρότητα

– Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε

αυτό

– Η μάσκα για ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις

τρέχουσες οδηγίες.

– Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ  απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών.