ΜΑΝΗ -ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ –ΜΥΣΤΡΑΣ-ΓΥΘΕΙΟ-ΑΕΡΟΠΟΛΗ-ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ-ΒΑΘΕΙΑ
ΣΤΟΥΠΑ-ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μάνη…..Φτιαγμένη από πέτρα και φως
Πυργόσπιτα, καστροπολιτείες, αρχαίες πόλεις, λιμναίες σπηλιές, και παραλίες. Στην Πελοπόννησο, η Μάνη της ιστορίας και της πέτρας θα σας γοητεύσει. Τοπίο άνυδρο, τραχύ. Σπίτια που θυμίζουν πύργους, πέτρινοι οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες, μικροί όρμοι και σπήλαια συγκλονιστικά. Μάνη. Μια κοινωνία κλειστή, λιτοδίαιτη, οργανωμένη επί αιώνες στη γραμμή του αίματος και του γένους
Η Μάνη είναι η βασίλισσα των κάστρων και των πυργόσπιτων. Τα επιβλητικά πέτρινα κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που κατακλύζουν την περιοχή αυτή
Ένα ταξίδι που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία ενός σπουδαίου τόπου και των ανθρώπων του. Αυτή είναι η Μάνη, όπως την εμπνεύστηκε κάθε πέτρα των διάσημων πυργόσπιτων της, και κάθε αχτίδα του ζωογόνου ήλιου καθώς ζωγραφίζει την αεικίνητη θάλασσα.
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη Σπάρτη, σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία, απλωμένη στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα, στην ίδια θέση όπου βρισκόταν η αρχαία Σπάρτη. Θα επισκεφτούμε το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας, τη φημισμένη καστροπολιτεία του Μυστρά που είναι χτισμένη σε φυσικά οχυρή θέση, σε ένα λόφο του Ταϋγετου. Ευρισκόμενος στον Ταΰγετο, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μία περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής άνθηση.
Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και αναχωρούμε για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς Κάτω από το μεσαιωνικό της πέπλο, “σκαρφαλωμένη” στις ακτές της Πελοποννήσου μια μαγική Καστροπολιτεία, άγρια και περήφανη όπως η Λακωνική γη, παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο, έτσι . όπως αναδύεται… η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Δεν θα παραλείψουμε (όσοι αντέχουν) να ανεβούμε στην Άνω Πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και να αγναντέψουμε το μαγευτικό Μυρτώο Πέλαγος.Είναι το Γιβραλτάρ του Καζαντζάκη, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου που αιώνες τώρα, δεμένο στο «μουράγιο» της Πελοποννήσου, κρέμεται από μια στενή λωρίδα γης ακροβατώντας στο νήμα της ιστορίας, έχοντας βάλει πλώρη για ορίζοντες υπερβατικούς. Η αιώνια αγαπημένη του Γιάννη Ρίτσου, ο διακαής, κρυφός και διακηρυγμένος πόθος αυτοκρατόρων, δόγηδων και σουλτάνων.Αφού γευματίσουμε θα αναχωρήσουμε για Γύθειο όπου είναι και το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ ( ΓΥΘΕΙΟ-ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ-ΑΕΡΟΠΟΛΗ)
Θα αναχωρήσουμε από την πόλη του Γυθείου 9:30 π.μ για να έχουμε ένα ήρεμο πρωινό και έναν ωραίο καφέ στην παραλία αφού το ξενοδοχείο μας είναι επάνω στην θάλασσα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.Πρώτος μας σταθμός τα Σπήλαια του Δυρού τα οποία εξερευνήθηκαν συστηματικά από τους σπηλαιολόγους Ιωάννη και Άννα Πετροχείλου και στην εποχή μας το γνωστό μήκος τους ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα ,(είσοδος για ενήλικες 7 ευρώ) ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα για 1200 μέτρα περίπου και διαρκεί γύρω στη 1 ώρα .Συνεχίζουμε μέσω όμορφης παραλιακής διαδρομής μέσα από χωριά με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική –Τριανταφυλλιά-Τηγάνη- Μέζαπος εκει βρίσκεται το ορνητήριο του Θρυλικού Πειρατή Σάσσαρη Ικάντζου –Κοίτα-Κεχριάνικα με παραδοσιακά καστρόσπιτα.Ο δρόμος μας θα μας φέρει στον παραλιακό και λυθοδόμητο Γερολιμένα που πήρε το όνομα του από προφανή προσδιορισμό «λιμένας» και το αυτοεξηγούμενο πρόσφημα « γέρος» που συνοδεύει τους παλιούς οικισμούς σε σχέση με τις νεότερες συσποιρώσεις.Το γέρικο λοιπόν λιμάνι της μέσα Μάνης υπήρξε η μοναδική θαλάσσια πύλη της περιοχής μέχρι τον λαιμό του Ταινάρου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γνωριμία με την ιστορική πόλη .Επιστρέφουμε στην Αρεόπολη που θεωρείται η καρδιά της Μάνης, ένας από του ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός ιδιαιτέρου κάλλους. Μία βόλτα στα πέτρινα καλντερίμια της που διασχίζουν όλο το χωριό, θα μας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους πύργους και τα φρουριακά συγκροτήματα των Μαυρομιχαλαίων, Πικουλάκη, Μπαρελάκου και Καπετανάκου. Εδώ θα έχουμε 3 ώρες ελεύθερο χρόνο για γνωριμία με την πόλη και φαγητό.Επιστροφή στο ξενοδοχειο,ελευθερος χρόνος,διανυκτερευση.
3η ημέρα: ΣΤΟΥΠΑ-ΚΑΡΔΑΜΗΛΙ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΘΗΝΑ
Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για την ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ με πρωτο μας σταθμό την Στούπα ένας οικισμός χτισμένος στους πρόποδες του Ταυγετου σε περιοχή που παλιότερα ήταν γνωστή με την ονομασία «Ποταμός» εξαιτίας του ποταμού Δράκου ή Δρακολάγκαδου.Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η καταπράσινη ομορφιά και οι παραλίες με τη χρυσή άμμο.
Επόμενος σταθμός μας η Καρδαμήλι την κουκλίστικη σοφιστικέ πολιτεία με τα πετρόχτιστα σπίτια, με τους αναστηλωμένους πύργους, τους κολπίσκους με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, σ’ ένα απάνεμο κόλπο στα πόδια του Ταύγετου.. Το όνομα «Καρδαμύλη» αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρόνια του Ομήρου και αναφέρεται στην Ιλιάδα (Ι 150) ως πρώτη από τις «επτά ευνομούμενες και καλώς κατοικούμενες πόλεις» που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.
Νωρίς το μεσημέρι θα φτάσουμε στην Καλαμάτα όπου θα εχουμε χρόνο για γνωριμία με την πόλη-βόλτα ή φαγητό στην παραλία.
Την ώρα που έχει προγραμματιστεί από το γραφείο μας θα αναχωρήσουμε για Αθήνα διά μέσω της καινούργιας Εθνικής Οδού Καλαμάτας.
ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:150 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 Οι μετακινήσεις, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  3*στο Γύθειο
 2 πρωινά σε μπουφέ
 Αρχηγός/Συνοδός Εκδρομής
 Έκδοση αποδείξεων με Φ.Π.Α

*Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη.