Θ’ αναχωρήσουμε στις 7:30π.μ από τα σημεία που έχει ορίσει το γραφείο μας. Θα περάσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου και η πρώτη στάση μας για καφέ θα είναι κοντά στη Σήραγγα Αρτεμισίου.

Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας περνώντας από την Τρίπολη(γνωστή παλαιότερα και ως Τριπολιτσά και Τρομπολιτσά),στην καρδιά της Αρκαδίας, χτισμένη σε υψόμετρο 650μ. στο κατάφυτο οροπέδιο της Μαντινείας κάτω από το επιβλητικό όρος Μαίναλο. Η πόλη φημίζεται για τα ωραία πάρκα της . Θα περάσουμε από την Μεγαλόπολη, που βρίσκεται στο κέντρο ενός εύφορου οροπεδίου. Η Μεγαλόπολη χτίστηκε με προτροπή του Επαμεινώνδα το 370 π.Χ., με σκοπό να αποτελέσει ένα κέντρο για όλους τους Αρκάδες και έναν αντίπαλο πόλο δύναμης στη γειτονική της Σπάρτη..

Μετά από μια εκπληκτική διαδρομή μέσα σε καταπράσινο και ορεινό τοπίο με δάση δρυών και καστανιών θα περάσουμε από το χωριό Ίσαρης (ή του Ίσαρη) που είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της επαρχίας Μεγαλόπολης. Είναι χτισμένο στην ανατολική πλευρά του Αι Λιά. Έχει υψόμετρο γύρω στα 800 μέτρα και  περιβάλλεται από καταπράσινους λοφίσκους, επίπεδες επιφάνειες και γραφικές κοιλάδες. .Σκαρφαλωμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά, 6 χιλ. από τον Ίσαρη και σε υψόμετρο 860 μ. βρίσκεται το μικρό χωριό Βάστα. Είναι ένα μικρό χωριό της επαρχίας Μεγαλόπολης, κοντά στα όρια με τη Μεσσηνία και έχει 90 περίπου κατοίκους.Κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας η περιοχή ήταν ορμητήριο και καταφύγιο κλεφταρματωλών. Η τοποθεσία είναι από τις πιο όμορφες της Αρκαδίας.

Κάτω από το χωριό απλώνεται  κατάφυτη και ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από βελανιδιές, όπου βρίσκεται o Ναός της Αγίας Θεοδώρας. Μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής. Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. του οποίου οι διαστάσεις δεν ξεπερνούν τα 4 μ. πλάτος και τα 5 μ. μήκος., ενώ σκεπάζεται και από δίριχτη σκεπή με πέτρινες πλάκες. Από τη βάση του ναΐσκου αναβλύζει πηγαίο νερό. Το παράξενο όμως είναι ότι πάνω στην πέτρινη στέγη έχουν φυτρώσει 17 πανύψηλα δέντρα (κυρίως βελανιδιές) βάρους δεκάδων τόνων και ύψους 20 μέτρων! Το αξιοθαύμαστο επίσης είναι ότι τα δέντρα αυτά δεν έχουν εμφανείς ρίζες. Σύμφωνα με το θρύλο, κατά το Μεσαίωνα η Θεοδώρα ήταν ένα φτωχό δεκαεπτάχρονο κορίτσι που καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στο σημείο εκείνο. Τις τελευταίες της στιγμές  προσευχήθηκε στο Θεό ζητώντας του “το σώμα της να γίνει εκκλησία, τα χρόνια της να γίνουν δέντρα και το αίμα της να γίνει νερό να τα ποτίζει”. Αργότερα οι συγχωριανοί της έφτιαξαν στον τόπο αυτό ένα εκκλησάκι στη μνήμη της, με την ολοκλήρωση του οποίου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι στη σκεπή είχαν φυτρώσει 17 ολόκληρα δέντρα! Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει. Το θαύμα απλώνεται μπροστά στα μάτια σας, κλειδώνοντας τα λόγια. Δεκαεπτά πελώρια δένδρα ξεπηδούν από τη στέγη της εκκλησίας, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κελαριού. Θα προσκυνήσουμε και θα θαυμάσουμε αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα και ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο γαλήνιο αυτό τοπίο.

Το μεσημεριανό μας γεύμα θα πάρουμε σε εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή. Μετά το γεύμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και το απογευματινό μας καφεδάκι αλλά κι ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στο Κορινθιακό κόλπο με φόντο από πάνω μας τα Γεράνεια όρη. Το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην πόλη μας και στα σημεία από τα οποία είχαμε ξεκινήσει.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 16€

 *με την δήλωση συμμετοχής μέρος του πόσου προκαταβολή

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

 

 

 

 

 

 

*Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη

 

 

 

–  Tα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση

– Tηρείται αυστηρά η νόμιμη πληρότητα

– Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε αυτό

– Η μάσκα για ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις  τρέχουσες οδηγίες.

– Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ  απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών.