Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Πελοπόννησο όπου θα κάνουμε μια στάση για καφέ. Στη συνέχεια μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή θα επισκεφθούμε την ένδοξη Μονή της Αγίας Λαύρας και το παρεκκλήσι όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης με αξιόλογη βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Προαιρετικά , όσοι επιθυμούν να ανέβουν με τον οδοντωτό.

Ένα από τα έξι διασημότερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο είναι ο Οδοντωτός και ένα από τα δέκα ομορφότερα φαράγγια στην Ευρώπη, αυτό που διασχίζει το διάσημο τρενάκι για να σκαρφαλώσει από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα. Το τρενάκι, που πήρε την ονομασία του από το «δόντι», τη μεσαία ράγα συγκράτησης του συρμού στα επικλινή σημεία, ξεκίνησε τη ζωή του το 1896 και σήμερα λειτουργεί με ολοκαίνουργιους συρμούς. Απολαύστε τη διαδρομή μιας ώρας, παρατηρώντας έξω από το παράθυρο τα αξιοθέατα: τα «Δικαστήρια», τη Σπηλιά με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, όπου θα ξεχωρίσετε τους δικαστές στην έδρα και τους κατηγορούμενους όρθιους, τον πολυφωτογραφημένο γιγάντιο βράχο που έσκισε ο Ηρακλής με το σπαθί του για να περάσει από τη θέση «Πόρτες», τα «Μετέωρα της Ζαχλωρούς», με τα εντυπωσιακά βράχια και τους γραφικούς σταθμούς στα Νιάματα, στη Ζαχλωρού και την Κερπινή.

Παραμονή για γεύμα και βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Το απόγευμα αναχωρούμε για να επισκεφτούμε άλλο ένα μοναστήρι το Μέγα Σπήλαιο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ελλάδας, φωλιασμένο σε μια μεγάλη σπηλιά του Χελμού, κάτω από μεγάλο βράχο και έχει σπάνιες αγιογραφίες του 17ου αιώνα.  Επιστροφή με ενδιάμεση στάση,  στα σημεία που επιβιβαστήκαμε.

ΚΟΣΤΟΣ 18 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ

Περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Συνοδός /Αρχηγός εκδρομής
  • Αποδείξεις με ΦΠΑ

 

 

Δεν περιλαμβάνεται

  • Τα εισητήρια του οδοντωτού
  • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό

 

–  Tα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση

– Tηρείται αυστηρά η νόμιμη πληρότητα

– Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε

αυτό

– Η μάσκα για ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις

τρέχουσες οδηγίες.

– Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ  απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών.