5 ΗΜΕΡΕΣ 9-14/06/2022

1η μέρα: Πειραιάς-Κάλυμνος
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 14:00 για Κάλυμνο. Άφιξη το βράδυ και πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη πόλη και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτερευση.

2η ημέρα: Βλυχάδια-Βαθύ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με προορισμό μας τα Βλυχάδια, με ενδιάμεση στάση για προσκύνημα στον Άγιο Σάββα. Τα Βλυχάδια είναι ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό, με δυο υπέροχες παραλίες και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Εκεί θα επισκεφθούμε το ιδιωτικό Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων Βαλσαμίδη. Τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από χιλιάδες καταδύσεις στις θάλασσες της γης, περιλαμβάνουν σχεδόν ότι μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό. Μέρος του μουσείου είναι αφιερωμένο στο επάγγελμα της σπογγαλιείας και περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία και τα σκάφανδρα που χρησιμοποιήθηκαν από δύτες (1872 – σήμερα). Σε μια πτέρυγα εκτίθενται ευρήματα του Α” και Β παγκοσμίου πολέμου όπως τορπίλες, κομμάτια από αεροπλάνα κ.α. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσονται αμφορείς του 6ου, 4ου, 3ου και 2ου π.Χ. αιώνα. Επίσης, υπάρχει συλλογή από 2.000 περίπου φωτογραφίες σχετικές με την ιστορία και την παράδοση των σφουγγαράδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την περιοχή Βαθύ, το μέρος με τη μεγαλύτερη και πιο γόνιμη κοιλάδα στο νησί και το μαγευτικό φυσικό φιόρδ, που σχηματίζεται στο λιμανάκι της Ρίνας. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε κέντρο με ζωντανή μουσική για να γνωρίσουμε τον μοναδικό χορό των σφουγγαράδων “τον μηχανικό” που εκτός των άλλων θα μας συγκινήσει, έναν χορό που μόνο οι ντόπιοι Καλύμνιοι τον γνωρίζουν καλά. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χωριό-Πάνορμος-Μασούρι (Προαιρετική Εκδρομή)
Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να ανακαλύψουμε το υπέροχο νησί. Πρώτη μας στάση το Χωριό (ή Χώρα), παλιά πρωτεύουσα του νησιού και σημειο συγκεντρωσης των μοναστηριών που βρίσκονται ανάμεσα στο Κάστρο και προσφέρουν πανοραμική θέα.Μέρος που ακόμα και σήμερα διατηρούν τις παραδόσεις ζωντανές και εκεί βρίσκεται και η πρώτη μητρόπολη της Καλύμνου, η εκκλησία της Παναγιάς της Κεχαριτωμένης, με το περίφημο επιχρυσωμένο τέμπλο της. Στα ερείπια του αρχαίου ναού του Δηλίου Απόλλωνα χτίστηκε η εκκλησία του Χριστού της Ιερουσαλήμ, που κατά την αρχαιότητα ήταν ο προστάτης του νησιού. Διπλά ακριβώς από την εκκλησία του Χριστού της Ιερουσαλήμ υπάρχει το μικρό μοναστηράκι της Αγίας Σοφίας. Συνέχεια της διαδρομής μας ο γραφικός Πάνορμος, με τις πανέμορφες παραλίες, όπως το Καντούνι, τα Λινάρια και ο Πλατύς Γιαλός. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και αναχώρηση για το Μασούρι, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Καλύμνου, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα επίσκεψη σε χώρο όπου θα γνωρίσουμε την διαδικασία επεξεργασίας του σφουγγαριού και θα έχουμε την ευκαιρία να ψωνίσουμε τα αυθεντικά καλύμνικα σφουγγάρια γνωστά σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

4η ημέρα: Λέρος (Προαιρετική Εκδρομή)
Πρωινό και για σήμερα σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στην όμορφη Λέρο. Με πλοίο από τη Κάλυμνο θα αναχωρήσουμε για το Λακκί, το κεντρικό λιμάνι της Λέρου. Άφιξη και πρώτος μας σταθμός η Παναγιά Καβουράδενα χτισμένη μέσα στους βράχους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο της Μερικιάς, το μοναδικό που έχει στεγαστεί σε αναστηλωμένο στρατιωτικό τούνελ-αποθήκη της Ιταλοκρατίας. Κατόπιν για Παναγιά του Κάστρου και Αγία Μαρίνα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Ακολουθεί στάση στον Αλίντα και επίσκεψη στον πύργο Μπελένη, όπου στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο Λέρου και στη συνέχεια για το καθηλωτικής ομορφιάς εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα και από εκεί για την Αγία Κιουρά, εικονογραφημένη εκκλησία από τους εξόριστους. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά και γεύμα στα τοπικά ταβερνάκια. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τέλενδος (Προαιρετική Εκδρομή) Πόθια-Πειραιάς
Μετά το πρωινό ελεύθερος ή εναλλακτικά σας προτείνουμε μια εκδρομή στη γειτονική Τέλενδο. Ένα μικρό πανέμορφο νησάκι το οποίο βρίσκεται απέναντι από τις παραλίες Μυρτιές και Μασούρι της Καλύμνου, με την οποία κατά την αρχαιότητα ήταν ενωμένο. Στις αρχές του 6ου μ.Χ. αιώνα μετά από ένα ισχυρό σεισμό τμήμα του νησιού αποκόπηκε και δημιουργήθηκε η νήσος Τέλενδος. Έχει έκταση 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είναι 54 κάτοικοι κατά την καλοκαιρινή περίοδο που μειώνονται στους μισούς περίπου κατά την χειμερινή. Ολόκληρο το νησί της Τελένδου έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “NATURA 2000” και αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας, πλαισιωμένο από υπέροχη θάλασσα και μαγευτικές παραλίες με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και ύστερα να γευματίσετε με τοπικούς μεζέδες στις γραφικές ψαροταβέρνες. Επιστροφή στην Πόθια το απόγευμα για την τελευταία μας βόλτα στην πρωτεύουσα της Καλύμνου και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν κάποιο απο τα πολλά μουσεία όπως το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο, το μοναδικό σπογγαλιευτικό μουσείο στην Ελλάδα που μας ξεναγεί στην ναυτική παράδοση του νησιού και την ιστορία και τις μεθόδους της σπογγαλιείας με εκθέματα από ναυάγια αρχαίων πλοίων. Απαραίτητη επίσκεψη πριν την αναχώρηση μας στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που δεσπόζει στην προκυμαία και φιλοξενεί στο εσωτερικό της ενα θαυμάσιο μαρμάρινο τέμπλο φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Αργότερα  το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (22:55) για Πειραιά.

6η μέρα: Άφιξη την επόμενη το πρωί (09:05) στο λιμάνι του Πειραιά.

Δρομολόγια πλοίων
Πειραιάς-Κάλυμνος 14:00-00:30
Κάλυμνος-Πειραιάς 22:55-09:05

ΤΙΜΗ:

240,00€ κατ΄άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
320,00€ μονόκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Κάλυμνος-Πειραιά σε οικονομική θέση
  • Μεταφορές απο λιμανι προς ξενοδοχειο και εκδρομή δεύτερης μέρας
  • 4 διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο EVANIK
  • 4 πρωινά
  • φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
  • αρχηγός συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Η συμμετοχή στις προαιρετικές εκδρομές, προπληρώνονται στο γραφείο μας.
* Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
* Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.