9ΗΜΕΡΕΣ

ΣΜΥΡΝΗ  – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ – ΣΙΝΑΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ – ΙΧΛΑΡΑ-ΓΚΙΟΡΕΜΕ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. (750 km ή 800 km)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Κομοτηνή ή στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη.

 2η ΜΕΡΑ:   ΚΟΜΟΤΗΝΗ  -ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΣΜΥΡΝΗ (557 km)

Πρωινό νωρίς και αναχώρηση για τα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις  και μέσω Κεσάνης θα φτάσουμε στα στενά των Δαρδανελίων. Το πέρασμά μας στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας θα γίνει μέσω της νέας γέφυρας Τσανάκαλε 1915 που εγκαινιάστηκε στις 8 Μαρτίου 2022 από τον Ταγίπ Ερντογάν .Συνεχίζουμε για το Canakkale όπου θα κάνουμε σύντομη στάση για καφέ και φωτογραφίες στην παραλία της πόλης όπου δεσπόζει το ξύλινο ομοίωμα το Δούρειου Ιππου της Τροίας. Συνεχίζουμε και περνώντας έξω από το Αϊβαλί φτάνουμε στη Σμύρνη όπου θα κάνουμε την πρώτη μας διανυκτέρευση στην Τουρκία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ  ΣΜΥΡΝΗ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (242 km)
Πρωινό και ξεκινάμε  για ένα city tour της ιστορικής πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Παμούκαλε. Επίσκεψη  στα ιαματικά  λουτρά του Παμούκαλετο Φρούριο του Βαμβακιού, τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μιας και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Παμούκαλε , τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ  (390 km)

Μετά το πρωινό , αναχωρούμε για το Ικόνιο ,μια περιοχή πανάρχαια και με πολυτάραχη ιστορία. Χετταίοι, Φρύγες, Λυδοί, Πέρσες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμά τους. Στον τόπο αυτό κήρυξαν οι άγιοι Παύλος και Βαρνάβας και υπήρξε έδρα μιας Χριστιανικής Συνόδου (215). Στο τέλος του 11ου αι. το Ικόνιο έγινε πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους (Σουλτανάτο του Ρουμ, του ισχυρότερου σουλτανάτου της Ανατολίας κατά το Μεσαίωνα) και από το 15ο αι. αποτέλεσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακή και τυπολατρική, η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων είναι μια πόλη του παραμυθιού, ανεπηρέαστη από τις Κεμαλικές πρωτοπορίες. Δεν είναι μόνο τα τεμένη, οι μεντρεσέδες και τα άλλα μνημεία, ούτε τα σαλβάρια, οι φερετζέδες ή η φωνή του μουεζίνη που κυοφορούν τον απόηχο περασμένων εποχών. Κάτι βαθύ και αναλλοίωτο απομένει εδώ, που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Εδώ θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο του Μεβλανά και στη συνέχεια σε μόλις  σε 30 λεπτα από το Ικόνιο θα επισκεφθούμε τη Σύλλη (Sille), ένα χωριό που ίδρυσαν Έλληνες και που ακόμα  αναδύει άρωμα ελληνικό. Επιστροφή στο Ικόνιο, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΙΚΟΝΙΟ-ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΠΡΟΚΟΠΙ (243 KM)

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο για την Καππαδοκία. Στην πορεία μας θα επισκεφθούμε και την περιοχή Ακσαράι, η οποία υπήρξε μέγας εμπορικός σταθμός στον περίφημο “Δρόμο του Μεταξιού”, που διέσχιζε την Ανατολία. Το αρχαιοελληνικό όνομα της πόλης ήταν Αρχελαΐς. Εδώ θα θαυμάσουμε και το εντυπωσιακό Ουλού Τζαμί (Μεγάλο Τζαμί) του 1408 μ.Χ. . Η μέρα μας  συνεχίζεται με  επίσκεψη στην κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού.Στο  δρόμο μας  για  την Καππαδοκία  θα κατευθυνθούμε προς τη Μαλακοπή (Derinkuyu), μια υπόγεια πόλη που λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου, κρύβοντας κάτω από την επιφάνειά του μια τεράστια υπόγεια πόλη με παρεκκλήσια, κελιά, αποθήκες, δωμάτια διαμονής κλπ. Άφιξη  αργά  το  απόγευμα στην Καππαδοκία ,στο Προκόπι. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο , δείπνο , διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ:    ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ-ΣΙΝΑΣΣΟ-ΚΟΡΑΜΑ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Πολύ νωρίς το πρωί σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε  σε  ένα  από  τα  αερόστατα και  να  θαυμάσετε  την ιδιόμορφη και μοναδική  θέα  από ψηλά της  Κοιλάδας  του Προκοπίου.( προαιρετικό).

Μετά το πρωινό  ξεκινάμε για τη Σινασσό (Μικρή Αθήνα) όπου θα επισκεφτούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης και στη συνέχεια θα  δούμε  τα ελληνικά νεοκλασικά διατηρητέα σπίτια. Η μέρα μας συνεχίζεται στο Εθνικό Πάρκο του Κοράματος (Goreme) με τις λαξευτές εκκλησίες μέσα στους ηφαιστιογενής βράχους . Συνεχίζουμε για το ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ   για μια  πανοραμική θέα  της Καππαδοκίας. Το απόγευμα θα μας βρει στην Καισάρεια, την πατρίδα του Μεγ. Βασιλείου. Εκεί θα περιηγηθούμε στα τείχη της πόλης και θα έχουμε χρόνο για βόλτα, καφέ και ψώνια στη σκεπαστή αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση.  To βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το μυσταγωγικό χορό του θρησκευτικού τάγματος των Δερβίσηδων (προαιρετικό). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ– ΠΡΟΥΣΑ (629 km)

Μετά  το  πρωινό   και με  ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehir ,άφιξη το απόγευμα στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης  για ψώνια στη σκεπαστή αγορά και στα πολυάριθμα καταστήματα με τα φημισμένα μεταξωτά . Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 8Η ΜΕΡΑ  ΠΡΟΥΣΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΞΑΝΘΗ (462 km  ή 507 km)

Πρωινό και αναχώρηση για να ξεκινήσουμε  την περιήγησή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την επίσκεψη του μνημείου του γνωστού μας Καραγκιόζη. Συνεχίζουμε για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan, όπου θα έχουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας από το λεγόμενο «μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελίων, από  την καινούργια γέφυρα  Τσανάκαλε  1915 περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος. Άφιξη  στην Κομοτηνή ή Ξάνθη . Διανυκτέρευση.

9Η ΜΕΡΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για  την Αθήνα με  ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή σε δικλινο:         550 ευρώ

Τιμή σε μονοκλινο:    675 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα
  • 6 διανυκτερεύσεις στην Τουρκία (1 στη Σμύρνη ,1 στο Denizli,1 στο Ικονιο,2 στο Προκοπι-1 στην Προύσα)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στην Τουρκιά (6 δείπνα στα ξενοδοχεία)
  • Ελληνόφωνος επίσημος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια παραμονής μας στην Τουρκία (υποχρεωτικό εκ του νόμου)
  • Συνοδός του γραφείου καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.