Ένα μεγάλο ταξίδι μέσα σε λίγες λέξεις: Καστοριά, αρχοντικά, γουναράδικα και βόλτες στη λίμνη Νυμφαίο, αθέατη νύμφη Φλώρινα, γη των τεσσάρων λιμνών Πρέσπες, καθρέφτης  ζωής Μετέωρα, ιεροί γίγαντες Καλαμπάκα, στη σκιά των «Γιγάντων» Νυμφαίο, αθέατη νύμφη Νυμφαίο, αθέατη νύμφη

 

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΛΑΜΙΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Θα αναχωρήσουμε στις 07:00 π.μ από τα σημεία που έχει ορίσει το γραφείο μας, στην Λαμία θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για καφεδάκι και κολατσιό. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας ανηφορίζοντας προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα, το μεσημέρι θα φθάσουμε στην Καλαμπάκα που εμφανίζεται μπροστά μας απλωμένη στη σκιά των «Γιγάντων». Μια σύγχρονη πόλη με μελετημένη ρυμοτομία, μεγάλες πλατείες, ανοιχτούς δρόμους και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή αφού οι άγρια μυστήριου βράχοι των Μετεώρων την αγκαλιάζουν. Στην Καλαμπάκα θα παραμείνουμε για το γεύμα μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Μετέωρα.

Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και περίτρανη απόδειξη του μεγαλείου της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δημιουργία. Αιώνες τώρα, οι πανύψηλοι βράχοι που δεσπόζουν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχάσια, συνθέτουν  ένα εντυπωσιακό γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα. 800 και πλέον βράχων που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από τις 30 μονές που μαρτυρούνται μέσα από τα ιστορικά στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουμε γι την περιοχή, σήμερα λειτουργούν μόνο 6 οι οποίες δέχονται πλήθος προσκυνητών. Εμείς θα επισκεφθούμε την I.M ΑΓ ΒΑΡΒΑΡΑ ΡΟΥΣΑΝΟ. Πολύ κοντά στην πόλη, με εντυπωσιακή θέα τον Θεσσαλικό κάμπο, είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη Μονή γιατί δεν υπάρχουν σκαλιά . Άμεση αναχώρηση και μέσω της Εγνατίας οδού  γρήγορα φτάνουμε στον προορισμό μας την ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Προαιρετική νυχτερινή βόλτα στην πόλη για διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΝΥΜΦΑΙΟ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας σε τοπία φυσικού κάλλους. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο, το αλπικό στολίδι της Μακεδονίας. Ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με την UNESCO, βρίσκεται σε υψόμετρο 1350μ.Στο Βίτσι και αποτελεί μια ορεινή αποκάλυψη. Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός περικλείεται από δάσος οξιάς ενώ τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόκτιστα  σπίτια παραπέμπουν σε εποχές ακμής.. Γνωρίστε τη Νίκειο Σχολή. Το επιβλητικό κτίριο που στέγαζε την σχολή εντυπωσιάζει με τα διακοσμητικά κόκκινα τούβλα γύρω από τα τοξωτά παράθυρα. Στο ισόγειο φιλοξενείτε το κέντρο ενημέρωσης για την αρκούδα, γνωστό ως ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή από το όρος Βίγλα, θα περάσουμε από το Πισοδέρι και το Αντάρτικο και θα καταλήξουμε στις Πρέσπες, τα «υγρά» σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Από τις μεγαλύτερες λίμνες των Βαλκανίων, ενώ ταυτόχρονα θεωρούνται από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη. Στην Μικρή Πρέσπα βρίσκονται 2 νησάκια ο Άγιος Αχίλλειος και το Βιδρονήσι. Οι ερωδιοί, οι κορμοράνοι αλλά και σπάνια είδη πελεκάνων θα σας συναρπάσουν, ενώ αξίζει να κάνετε μια βόλτα με καραβάκι στα σπήλαια με τα βυζαντινά ασκηταριά. Στη Μεγάλη Πρέσπα πάλι, η κίνηση μοιράζεται ανάμεσα στους παραλίμνιους ψαράδες και στον ορεινό Άγιο Γερμανό, όπου και θα γευματίσουμε. Μετά το φαγητό μας θα κάνουμε μια στάση στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (19ος αιώνας).Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Καστοριά. Με αφετηρία την κεντρική πλατεία θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια της και περπατώντας προς τη νότια παραλία θα γνωρίσουμε τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΛΙΜΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θα πάρουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για να να επισκεφτούμε την Ι.Μ Παν. Μαυριώτισσας. Χτισμένη το 1082 μ.Χ επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α’ Κομνηνού, αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ από το κέντρο της Καστοριάς. Μαυριώτισσα ονομάστηκε από το απέναντι παραλίμνιο χωριό Μαύροβο, σημερινό Μαυροχώρι, κατά τον 17ο αιώνα όταν οι κάτοικοι του συντηρούσαν το μοναστήρι. Αφορμή για το κτίσιμο της Μονής υπήρξε το γεγονός ότι στο σημείο αυτό αποβιβάσθηκαν το 1083 στρατεύματα του  Αλέξιου Α’ Κομνηνού για να εκδιώξουν τους κατακτητές της Καστοριας  Αναχωρούμε. για τα Ιωάννινα όπου θα έχουμε τον χρόνο να πιούμε έναν καφέ στην λίμνη τον Ιωαννίνων να περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και να γνωρίσουμε το σπίτι του σουλτάνου να ταξιδέψουμε σε έναν μεσσηνιακό πολιτισμό και αφού γευματίσουμε θα αναχωρήσουμε διάμεσου τις ιώνιας οδού με ενδιάμεση στάση για καφέ  στα σημεία που έχει ορίσει το γραφείο μας.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 120

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακίνηση με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Περιηγήσεις/ξεναγήσεις
  • 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο Europa Hotel 4*
  • 2 πρωινά σε μπουφέ
  • Αρχηγός/ξεναγός
  • Έκδοση αποδείξεων με Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Ποτά στα γεύματα
  • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)

 

*Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη.

 

–  Tα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση

– Tηρείται αυστηρά η νόμιμη πληρότητα

– Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε αυτό

– Η μάσκα για ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις  τρέχουσες οδηγίες.

– Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ  απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών.