3 ΗΜΕΡΕΣ

 

 

1η μέρα ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Η πολλά υποσχόμενη  απόδρασή μας  στην Καβάλα αρχίζει στις 7.30 π.μ. από την Ομόνοια, με μια ενδιάμεση στάση για τον  καφέ μας.  Το μεσημέρι θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό στην αμμουδερή παραλία της Κατερίνης με φόντο το καταπράσινο τοπίο. Στην Καβάλα θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.   Κι ενώ ο ουρανός θα φοράει τα σκούρα του, η πόλη θ’ ανοίξει την αγκαλιά της να μας υποδεχτεί .Μια πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της και η μέρα μας θα κατεβάσει τα ρολά της  με διανυκτέρευση στα δωμάτιά μας.

 

2η μέρα ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΘΑΣΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Παίρνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και βάζουμε πλώρη για την Κεραμωτή. Χωμένη στο δέλτα του Νέστου, η  ξεχωριστή παραλιακή κωμόπολη με τις παραμυθένιες αμμουδιές ,σε κάνει να την ερωτευθείς με την πρώτη ματιά. Από την Κεραμωτή θα πάρουμε το ferry boat και  μέσα από μια ξεκούραστη διαδρομή θα περάσουμε στο Λιμένα της Θάσου. Χτισμένος στη θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης, αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού. Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου και θα καταλήξουμε για μπάνιο και γεύμα στα Λιμενάρια, ελκυστικό τουριστικό προορισμό και  ξεχωριστό λιμάνι. Το οδοιπορικό μας θα κλείσει με επίσκεψη  στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, που δεσπόζει  σε μια πανέμορφη τοποθεσία ,στις νότιες ακτές του νησιού. Ο δρόμος της επιστροφής θα μας φέρει αργά το απόγευμα στην Καβάλα, όπου θα έχουμε τη διανυκτέρευσή μας.

 

3η μέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ-ΑΘΗΝΑ

 

Αποχαιρετάμε την Καβάλα με το τελευταίο μας πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να συναντήσουμε τη νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη. Θα σεργιανίσουμε στα στενά της, ξεκινώντας από την Άνω Πόλη. Έπειτα θα θαυμάσουμε την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), την επιβλητική Ροτόντα και το κτίριο σύμβολο της συμπρωτεύουσας, τον Λευκό Πύργο. Μετά από ένα προσκύνημα στον ναό του Αγίου Δημητρίου , θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στο εμπορικό  κέντρο της πόλης. Επόμενος σταθμός μας θα είναι ο σαγηνευτικός Πλαταμώνας, που η παράδοση λέει πως πήρε το όνομά του ή από τα πολλά πλατάνια που φύονται στην περιοχή ή από τις πλατιές αμμουδιές. Στη βραβευμένη παραλία του θα κολυμπήσουμε και θ’ απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Επιστρέφουμε  στην Αθήνα με την απαραίτητη ανάπαυλα για καφέ στη διαδρομή μας και τις αποσκευές του νου μας γεμάτες αναμνήσεις!

 

Τιμή συμμετοχής σε δίκλινο: 165 ΕΥΡΩ 

Επιβάρυνση μονοκλίνου : 50€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Oceanis στην Καβάλα με πρωινό

Εισιτήρια πλοίου Κεραμωτή-Θάσος-Κεραμωτή και οδική εκδρομή στο νησί

Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

Αρχηγός του γραφείου μας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα