3 ΗΜΕΡΕΣ 11-13/06/2022

«Όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος» λένε οι Ενετοί. Και είναι αλήθεια.. Σοφιστικέ με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα, επιπλέουν “εκεί που σμίγει η δύση με την ανατολή στη Μεσόγειο” κι εκεί που οι πολιτισμοί διασταυρώνονταν και πλέκονταν της μοίρας τα παιχνίδια

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΠΑΡΤΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ

Θ’ αναχωρήσουμε στις 6.30 από τα σημεία που έχουν οριστεί από το γραφείο μας και την πρώτη στάση μας για καφέ ή κολατσιό θα την κάνουμε στον Ισθμό της Κορίνθου. Μετά από μια διαδρομή μέσα από ελιές,πορτοκαλιές,λεμονιές μουριές θα φτάσουμε στην Σπάρτη Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για να φτάσουμε στη νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Νεάπολη. Εδώ θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να το ταξίδι στα Κύθηρα. Μετά από μια ώρα περίπου θα φτάσουμε στο Διακόφτι. Θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγ. Θεοδώρου.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Αγία Πελαγία, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με  θέα τον Κάβο Μαλλιά και την Ελαφόνησο. Εδώ είναι το ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ΗΜΕΡΑ:ΠΟΤΑΜΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ-ΧΩΡΑ-ΚΑΨΑΛΙ-ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε να εξευρευνήσουμε το νησί. Θα επισκεφθούμε τον Ποταμό, το κεφαλοχώρι, το μεγαλύτερο του νησιού, το χωριό της Κυράς, όπως το έλεγαν παλιά με ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όμορφα σπίτια που αποπνέουν αρχοντιά, γραφικά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα.

Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας και θα επισκεφθούμε την Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε στη νότια πλευρά του νησιού για να γνωρίσουμε τη Χώρα ή Τσιρίγο. Την  περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο να την κάνουμε. Μπορούμε να καθίσουμε στη πλατεία της Χώρας για καφέ ή γλυκό και  να ψωνίσουμε από τα καταστήματα με τα τουριστικά είδη. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το πρώτο λιμάνι των Κυθήρων, το Καψάλι. Πολλά καφέ και μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα στην προκυμαία, μια περατζάδα ατέλειωτη. Εδώ θα κάνουμε το μπάνιο μας και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

Θ’ αναχωρήσουμε νωρίς το απόγευμα και θα επισκεφθούμε το Μυλοπόταμο, το πιο παραδοσιακό χωριό των. Πανύψηλα πλατάνια και υπεραιωνόβια δέντρα, ρυάκια και τρεχούμενα νερά, ένας μικρός καταρράκτης και μια λιμνούλα συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό στην κατάφυτη ρεματιά. Ακολουθώντας το λεγόμενο μονοπάτι των νερόμυλων, στη ρεματιά της Νεράιδας ή Φόνισσας, θα ανακαλύψουμε  και τους παλαιούς νερόμυλους  του Μυλοποτάμου, σε μια περιοχή όπου επίσης κυριαρχεί η πυκνή βλάστηση και αφθονούν τα τρεχούμενα νερά .Μια περιήγηση στο χωριό και καφές σε ένα παραδοσιακό καφενείο κάτω από τα πλατάνια, είναι κάτι που επιβάλλεται. Το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ-ΔΙΑΚΟΦΤΙ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα επισκεφθούμε τον Αβλέμονα, το ωραιότερο παραθαλάσσιο με γραφικούς κολπίσκους με τα κρυστάλλινα καταπράσινα νερά  χωριό των Κυθήρων και ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της Μεσογείου

Θα δούμε  το κτίριο με το ηλιακό ρολόι στον κολπίσκο πίσω από το χωριό και  τη παραλία της Παλαιόπολης που είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες του νησιού.Το μεσημεριανό μας γεύμα θα το πάρουμε στο Διακόφτι κι από εκεί θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Θα αποβιβαστούμε στην Νεάπολη και με ενδιάμεσες στάσεις και περνώντας από την Σπάρτη, το Αρτεμίσιο και τον Ισθμό θα φτάσουμε το βραδάκι στον Πειραιά και στα σημεία από τα οποία είχαμε ξεκινήσει.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 160  ευρώ

    Περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου με επιστροφή για Νεάπολη-Κύθηρα
  • Οι μετακινήσεις  μας με σύγχρονα κλιματιζόμενα πούλμαν  σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία Κυθήρων
  • 2 πρωινά
  • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
  • Φ.Π.Α