2 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ένα διήμερο στα μοναδικά Μετέωρα. Δεν είναι μονάχα ένα θαύμα της φύσης, αλλά και μια απόδειξη του ανθρώπινου μεγαλείου. Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και περίτρανη απόδειξη του μεγαλείου της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δημιουργία, τα μοναδικά Μετέωρα αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας μας. Αιώνες τώρα, οι πανύψηλοι βράχοι που δεσπόζουν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχάσια συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα, 800 και πλέον βράχων, που αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας. Εδώ η φύση, η πνευματικότητα και η παράδοση συνδιαλέγονται με ένα τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους επισκέπτες, που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης για να θαυμάσουν ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας. Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγάντιου πέτρινου συμπλέγματος. Τα μοναστήρια προστατεύονται ωςΜνημεία Πολιτιστικής ΚληρονομιάςUNESCO.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ

Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί από την Αθήνα, τον Πειραιά και από άλλα σημεία που έχουν οριστεί από το γραφείο μας και μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή κολατσιό θα φτάσουμε στην Καλαμπάκα, την όμορφη κωμόπολη με την πλούσια ιστορία και τα σημαντικά μνημεία, που εμφανίζεται μπροστά μας απλωμένη στη σκιά των επιβλητικών πέτρινων βράχων των Μετεώρων και τον Πηνειό ποταμό να ρέει στο πλάι της. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικό). Αναχώρηση για τα Μετέωρα. Επίσκεψη σε δύο μοναστήρια.

 

 • Την ΙεράΜονή του Αγίου Στεφάνου, χτισμένη στο νοτιότερο βράχο, ακριβώς πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Ιδρύθηκε από τον Αντώνιο Καντακουζηνό τον γιό του Δεσπότη της Ηπείρου Νικηφόρου Β΄ το 1400 μ.Χ. Το σημερινό καθολικό της μονής τιμάται στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, στο οποίο φυλάσσεται και η κάρα του, η οποία θεωρείται πως γιατρεύει τις αρρώστιες. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο.
 • Την ΙεράΜονή Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνο. Το μικρό γυναικείο μοναστήρι είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η αγιογράφηση του ναού έγινε το 1560/61. Στο μοναστηριακό συγκρότημα υπάρχει ένας ακόμη ναΐσκος, αφιερωμένος στην Αγία Βαρβάρα.

 

Μετά την επίσκεψη στις μονές θα έχουμε την ευκαιρία για στάση για φωτογραφίες. Επιστροφή στην Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε και πάλι για τους βράχους των Μετεώρων, για να επισκεφθούμε τα υπόλοιπα μοναστήρια.

 

 • Την ΙεράΜονή του Μεγάλου Μετεώρου, γνωστή και ως Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, την παλαιότερη και μεγαλύτερη από όλες τις μονές των Μετεώρων, με θησαυρούς, κειμήλια και πολλά έργα μικροτεχνίας που σώζονται, χτισμένη πάνω στον ψηλότερο και μεγαλύτερο βράχο, τον «Πλατύ Λίθο» από τον Αθανάσιο τον Μετεωρίτη και συμπληρωμένη στη συνέχεια από τον μοναχό Ιωάσαφ, πρώην πρίγκηπα και γιό του Σέρβου βασιλιά Συμεών Ούρεση.
 • Την ΙεράΜονή Βαρλαάμ(των Αγίων Πάντων), το δεύτερο μεγάλο μοναστήρι των Μετεώρων. Πήρε την ονομασία από τον ασκητή που πρώτος ανέβηκεστον βράχο το 1350 μ.Χ. και έχτισε εκεί ένα μικρό ναό των Τριών Ιεραρχών και μερικά κελλιά. Εκτός από τις σημαντικές αγιογραφίες που μπορεί να θαυμάσει κανείς στον κυρίως ναό, το μεγάλο μπαλκόνι με τη μοναδική θέα και το δωμάτιο με το μεγάλο ξύλινο βαρέλι, θα δούμε, επίσης, τον χαρακτηριστικό πύργο του βριζονίου.
 • Την ΙεράΜονήΑγ. ΝικολάουΑναπαυσά. Ανακαινίσθηκε εκ βάθρων το 1510 μ.Χ. και ο ιερομόναχος Θεοφάνης Στρελίτζας της κρητικής σχολής, αγιογράφησε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου. Στις θαυμάσιες τοιχογραφίες διακρίνονται τα Πάθη του Χριστού και η Παναγία να προσεύχεται.

Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε    το ορεινό χωριό Πύλη,που βρίσκεταιστην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου και αποτελεί κυριολεκτικά την πύλη που οδηγεί στην ομορφιά της φύσης.Θα θαυμάσουμε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, μήκους 67μ. που βρίσκεται 1χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης,πάνω από τον Πορταϊκό ποταμό και χτίστηκε το 1514 από τον Αγ.Βησσαρίωνα.

Θα συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας και θα επισκεφθούμε την Ελάτη,ορεινό χωριό,το πιο διάσημο της περιοχής, μέσα στα έλατα,χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 950 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κόζιακα.Η θέση του μέσα σε πυκνό ελατόδασος,η πλούσια βλάστηση και τα ξύλινα σπίτια προσφέρουν εικόνες ιδιαίτερης ομορφιάς. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που αλλάζει χρωματική παλέτα κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Τα γραφικά εκκλησάκια της Αγίας Τριάδας και του Προφήτη Ηλία θα σας μαγέψουν με την αρχιτεκτονική τους και την υπέροχη θέση στην οποία βρίσκονται.

Επόμενος σταθμός μας το μαγευτικό Περτούλι, μία από τις ελάχιστες ορεινές κοινότητες που απέμειναν με μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά βάση με την υλοτομία και την κτηνοτροφία.Ένας ορεινός παράδεισος,σε υψόμετρο 1100 μ.περιτριγυρισμένος από βουνά,πυκνά δάση,καταπράσινα λιβάδια,τρεχούμενα νερά,πέτρινα σπίτια με κόκκινες και πέτρινες στέγες και το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο που φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες.

Εδώ θα πάρουμε και το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Μετά το μεσημεριανό θα συνεχίσουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ θα φτάσουμε αργά το απόγευμα στην Αθήνα και τα άλλα σημεία απ’ όπου ξεκινήσαμε.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: 89  €

Περιλαμβάνονται:

 • Οι μετακινήσεις, περιηγήσεις με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Καλαμπάκα
 • 1 Πρωινό
 • Επαγγελματίας ξεναγός
 • Έκδοση αποδείξεων με ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο(άρθρο 53 – v.4389/16).

 

*Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη.