1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα

Θα ξεκινήσουμε το πρωί από τον ΣΥΝΤΑΓΜΑ και από άλλα σημεία που έχουν οριστεί από το γραφείο μας και μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή κολατσιό θα φτάσουμε το μεσημέρι στη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει έκταση 25.000 στρέμματα και περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια. Είναι μια ανθρώπινη παρέμβαση που κατάφερε να παντρέψει το τεχνητό με το φυσικό στοιχείο. Η περιοχή της λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ‘’Natura 2000’’ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης, στην πλαζ Λαμπερού θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την μαγευτική Καλαμπάκα, την όμορφη κωμόπολη, με την πλούσια ιστορία και τα σημαντικά μνημεία, κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και τον Πηνειό ποταμό να ρέει στο πλάι της.

Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα ξεκουραστούμε.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και το γραφείο μας έχει οργανώσει για εσάς προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με μουσική και χορό. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν έχουν ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιήσουν όπως θέλουν είτε με βόλτα στη πόλη, είτε με την παραμονή τους στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ύπνο.

 

2η ημέρα: Μετέωρα- Μέτσοβο-Καλαμπάκα

Είναι Χριστούγεννα. Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Γέννηση του Θεανθρώπου που ήρθε στη γη για να μας διδάξει την αγάπη προς το συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με το να ευχαριστήσουμε το Γεννηθέντα Χριστό και να προσευχηθούμε να μας δίνει υγεία και δύναμη στο δρόμο της ζωής. Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα επισκεφθούμε τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων που δεσπόζουν επιβλητικά πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο Ορθοδοξίας. Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγάντιου πέρτινου συμπλέγματος. Από τα 24 μοναστήρια λειτουργούν τα 6 και όλα έχουν χαρακτηριστεί απ’ τον  ΟΗΕ Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αρχικά θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε  την Μονή Αγίας Βαρβάρας, όπου οι καλόγριες θα μας προσφέρουν παραδοσιακά λουκούμι και καφέ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή του Μεγάλου Μετεώρου μία από τις παλαιότερες και τη μεγαλύτερη από τις υπάρχουσες σήμερα μονές και θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς, τα κειμήλια και τα πολλά έργα μικροτεχνίας που σώζονται.

Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε  το Μέτσοβο, τη γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1.160 μέτρων σε εντυπωσιακό τοπίο. Έχει το τίτλο του γραφικότερου οικισμού της Ελλάδας που συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν.

Εδώ θα πάρουμε και το χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό μας γεύμα.

Μπορούμε να περπατήσουμε στα πέτρινα δρομάκια με τα αρχοντικά από ξύλο και πέτρα, θα δούμε τα μοναστήρια,τις 20 παραδοσιακές βρύσες, το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, το Κατώγι Αβέρωφ(οινοποιείο),το Πρότυπο τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα-Αβέρωφ και τη Πινακοθήκη Αβέρωφ.Θα πιούμε καφέ στη γραφική κεντρική πλατεία με τα τεράστια πλατάνια και θα δούμε τους ντόπιους να κάνουν τη βόλτα τους με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις γκλίτσες.

Μπορούμε να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα όπως το φημισμένο τυρί μετσοβόνε, κρασιά αλλά παραδοσιακά προϊόντα ξυλοτεχνίας και ντόπια υφαντά.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Καλαμπάκα. Έχουμε ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε όπως θέλουμε. Θα ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας και θα διανυκτερεύσουμε. 


3η ημέρα: Πύλη – Ελάτη- Περτούλι

Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε  το ορεινό χωριό Πύλη, που βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου και αποτελεί κυριολεκτικά την πύλη που οδηγεί στην ομορφιά της φύσης. Θα θαυμάσουμε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, μήκους 67μ. που βρίσκεται 1χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης, πάνω από τον Πορταικό ποταμό και χτίστηκε το 1514 από τον Αγ. Βησσαρίωνα.

Θα συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας και θα επισκεφθούμε την Ελάτη, ορεινό χωριό, το πιο διάσημο της περιοχής, μέσα στα έλατα, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 950 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κόζιακα. Η θέση του μέσα σε πυκνό ελατόδασος, η πλούσια βλάστηση και τα ξύλινα σπίτια προσφέρουν εικόνες ιδιαίτερης ομορφιάς. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που αλλάζει χρωματική παλέτα κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Τα γραφικά εκκλησάκια της Αγίας Τριάδας και του Προφήτη Ηλία θα σας μαγέψουν με την αρχιτεκτονική τους και την υπέροχη θέση στην οποία βρίσκονται.  

Επόμενος σταθμός μας το μαγευτικό Περτούλι, μία από τις ελάχιστες ορεινές κοινότητες που απέμειναν με μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά βάση με την υλοτομία και την κτηνοτροφία. Ένας ορεινός παράδεισος, σε υψόμετρο 1100 μ. περιτριγυρισμένος από βουνά, πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια, τρεχούμενα νερά, πέτρινα σπίτια με κόκκινες και πέτρινες στέγες και το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο που φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες.

Εδώ θα πάρουμε και το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Μετά το μεσημεριανό θα συνεχίσουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ θα φτάσουμε αργά το απόγευμα στη πόλη μας και στα σημεία απ’ όπου ξεκινήσαμε.

 

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να ζήσετε μαζί μας τις μέρες των Χριστουγέννων και σας ευχόμαστε η γέννηση του Χριστού ν’ αναστήσει το χαμόγελο των ανθρώπων, να ζεστάνει τις καρδιές τους, να σκορπίσει ελπίδα και να χαρίσει σε αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά, τη ζωή που τους αξίζει. Χρόνια Πολλά με υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία!!!!  

Τιμή κατά άτομο: 145€

*με την δήλωση συμμετοχής μέρος του πόσου προκαταβολή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

  • Μετάβαση και επιστροφή µε πολυτελές πούλµαν, 
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Καλαμπάκα 
  • 2 πρωινά σε μπούφε
  • 2 Δείπνα
  • Αρχηγός/Συνοδός
  •  ΦΠΑ 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

  • Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16) 
  • Τυχόν είσοδοι σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικά

 

**Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη.

–  Tα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση

– Tηρείται αυστηρά η νόμιμη πληρότητα

– Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε

αυτό

– Η μάσκα για ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις

τρέχουσες οδηγίες.

– Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ  απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών.