Βολτάρουμε στην «Ελβετία» της Ελλάδας…το πανέμορφο Καρπενήσι!

Ευρυτανία: «τόπος κοσμογονίας»

   Αγέρωχα βουνά και ποτάμια που σε προκαλούν για περιπέτεια, πετρόχτιστα χωριά και μοναστήρια με ιστορία: από τη δημοφιλή κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό κι από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, κάθε εποχή έχει τις δικές της γωνιές στην Ευρυτανία.

Φύγαμε, λοιπόν, για το ταξίδι μας στην Ευρυτανία, τον τόπο όπου η φύση είναι η μεγάλη “πρωταγωνίστρια”.


1η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Θ’ αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί  από τον Πειραιά και από άλλα σημεία που έχει ορίσει το γραφείο μας. Θα κάνουμε μία στάση στην Εθνική Οδό για καφέ ή κολατσιό και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για να   επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, της αρχόντισσας της Ρούμελης, που δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Θεωρείται από τις ομορφότερες Μονές και ένα από τα λίγα μοναστήρια που σώζονται στην Ευρυτανία.

Μετά το προσκύνημα θα συνεχίσουμε για το Καρπενήσι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γνωριμία με την πόλη και προαιρετικά μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει. Γεμάτοι όμορφες εικόνες επιστρέφουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

–  Tα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση

– Tηρείται αυστηρά η νόμιμη πληρότητα

– Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε αυτό

– Η μάσκα για ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες.

– Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ  απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών.