ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ 26/06/2022

 

 

Αναχώρηση στις 6:45 από Αθήνα με προορισμό το νησί των Σπετσών. Μετά από ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην Κόστα. Εκεί θα επιβιβαστούμε στο πλοιο της γραμμής(1,50 ευρώ) ή σε ιδιωτικό καΐκι -ταξί (κατά προτίμηση του καθενός) για να μας μεταφέρει μέσα από μια θαλάσσια διαδρομή 15 λεπτών στις Σπέτσες, ένα από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Οι Σπέτσες, το ηρωικό νησί της Επανάστασης του ’21, που γέννησε στιβαρούς καπεταναίους και «άνδρωσε» την καπετάνισσα Μπουμπουλίνα, καθώς και το νησί των αρωμάτων, γεγονός που το επιβεβαιώνει το όνομα με τις ιταλικές ρίζες που οι Σπέτσες το οφείλουν στους Ενετούς, «Isola di Spezzie», το «μυροβόλο νησί».
Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στην ιστορική πλατεία της Ντάπιας, που αποτέλεσε το παλιό πυροβολείο και τόπο συγκέντρωσης των καπετάνιων και των αρχόντων του 1821, να επισκεφθούμε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας (εφόσον είναι ανοικτό, ατομικά έξοδα), όπου εκτίθενται κειμήλια του Αγώνα και προσωπικά αντικείμενα της ηρωίδας, να θαυμάσουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, την παλιά μητρόπολη του νησιού, στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας, την πλατεία της Μπουμπουλίνας με το άγαλμά της και το ξενοδοχείο «Ποσειδών», αλλά και να κάνουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις κοντινές παραλίες και να ευχαριστηθούμε το γεύμα μας (προαιρετικό).
Έχοντας ανακαλύψει το όμορφο νησί των Σπετσών θα επιβιβαστούμε με τον τρόπο με τον οποίο επιβιβαστήκαμε  και θα επιστρέψουμε στην Κόστα με αναχώρηση  την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
ΤΙΜΗ: 17 ευρώ ανά άτομο
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 Μετακινήσεις με σύγχρονο κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο του γραφείου.
 Το ιδιωτικό καΐκι που θα μας μεταφέρει Κόστα – Σπέτσες – Κόστα
 Έμπειρος συνοδός του γραφείου