ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ-ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ-ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΙΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΔΑΣΟΣ ΕΛΑΤΗΣ –ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ –ΛΑΓΚΑΔΙΑ-ΔΑΣΟΣ ΦOΛΟΗΣ-ΔΙΒΡΗ-ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
3 ΗΜΕΡΕΣ 28-30/10
1η ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΣ ΕΛΑΤΗΣ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ- ΛΑΓΚΑΔΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Πελοπόννησο περνώντας από Λεβίδι, και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή από το δάσος Ελάτης θα φτάσουμε στην Στεμνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες των σπιτιών και χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλατάνων και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Ήταν ένα από τα αγαπημένα στέκια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος αποκαλούσε τη Στεμνίτσα “χωριατοπούλα του Μωριά”, ενώ εδώ γεννήθηκε ένας γιος του, ο Ιωάννης – Γενναίος. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη. Αφήνουμε τη Στεμνίτσα για να επισκεφθούμε τη Δημητσάνα.Από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Με μοναδική αρχιτεκτονική, ατμοσφαιρικούς ξενώνες, εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο σε απόσταση αναπνοής, η Δημητσάνα αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.. Εδώ γεννήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄. Στη μία πλευρά του χωριού, στην “Πλάτσα”, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε. Εκεί σήμερα στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο Δημητσάνας. Στον απέναντι λόφο, ακριβώς έξω από τη Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας έχει στηθεί ο ανδριάντας του ιεράρχη. Λίγο έξω από το χωριό, το εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μοναδικό στην Ελλάδα, μας ξεναγεί στην προβιομηχανική τεχνολογία της περιοχής. Εδώ βρίσκονται οι πηγές του Αϊ Γιάννη, που μας δίνουν όλο το χρόνο άφθονα νερά. Αυτά τα νερά, οι πηγές και τα κεφαλάρια, μαζί και με τους μικρούς ή και μεγαλύτερους καταρράκτες της περιοχής έδιναν ζωή σε νεροτριβές, αλευρόμυλους, βυρσοδεψεία και μπαρουτόμυλους. Σήμερα στους χώρους του μουσείου με τη βοήθεια και οπτικοακουστικών μέσων θα δούμε από κοντά σε λειτουργία έναν αλευρόμυλο, ένα βυρσοδεψείο, ένα ρακοκάζανο και ένα μπαρουτόμυλο. Έτσι θα διαπιστώσουμε πόσες απίθανες δουλειές μπορούσαν να γίνουν με κινητήρια δύναμη το απλό νεράκι του Θεού, την εποχή που δεν είχε καν ανακαλυφθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.Αναχωρούμε για ΛΑΓΚΑΔΙΑ, όπου θα έχουμε παραµονή για γεύµα και συνεχίζουµε για την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ που βρίσκεται χτισµένη σε ένα τοπίο που µαγεύει µε την οµορφιά και την ηρεµία του, στην κατα̟ράσινη κοιλάδα ανάµεσα στονΑλφειό και το Κλαδέο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο με προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ:ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ-ΛΑΜΠΕΙΑ (ΔΙΒΡΗ-ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ –ΛΕΒΙΔΙ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Ολυμπίας. Η αρχαία Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Ασυνήθιστη και πανέμορφη η επόμενη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στο μαγευτικό ΔAΣOΣ ΦOΛOHΣ που σύντομα θα χαρακτηρισθεί Εθνικός Δρυμός. Σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ έζησε ο Κένταυρος Φώλος. Θα παρεκκλίνουμε περίπου 1 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο και με το πούλμαν θα διασχίσουμε ένα μέρος του ΔPYOΔAΣOYΣ ΦOΛOHΣ.Θα κάνουμε μικρή στάση να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης κι όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν για λίγο μέσα στα βαθύσκιωτα δέντρα. Είναι ίσως από τις ελάχιστες μαγευτικές τοποθεσίες της Ηλείας που γλίτωσαν την καταστροφή. Επόμενος σταθμός μας Η ΛAMΠEIA (ΔIBPH) που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηλείας, θα μας ενθουσιάσει και θα μας κρατήσει για γεύμα και περιπάτους. Ασυνήθιστη και πανέμορφη η επόμενη στάση μας .θα φτάσουμε στα ορεινά,ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ μέσα σε πλατάνια και νερά , όπου θα κάνουμε στάση γιακαφε .Επιστροφη στο ξενοδοχειο μας Διανυκτερευση.
3 ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Μετα το πρωινό αναχωρούμε για Καλαβρυτα μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή θα επισκεφθούμε την ένδοξη Μονή της Αγίας Λαύρας και το παρεκκλήσι όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης με αξιόλογη βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα την ιστορική κωμόπολη σε υψόμετρο 750μ. στις πλαγιές των Αροανίων (Χελμού). Παραμονή για γεύμα και βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Το απόγευμα αναχωρούμε για να επισκεφτούμε άλλο ένα μοναστήρι το Μέγα Σπήλαιο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ελλάδας, φωλιασμένο σε μια μεγάλη σπηλιά του Χελμού, κάτω από μεγάλο βράχο και έχει σπάνιες αγιογραφίες του 17ου αιώνα. Επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Οσοι επιθυμουν να κανουν με οδοντωτο την διαδρομη Καλαβυτα –Διακοφτο θα πρεπει να μας ενημερωσουν αμμεσα και η τιμη εισιτηριου είναι 7,10 ευρώ το ατομο .
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 119 ευρώ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
 2 διανυκτερεύεις σε ξενοδοχείο 3*στην Αρχαία Ολυμπία
 2 πλούσια πρωινά σε μπούφε
 Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
 Έκδοση αποδείξεων με Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
 Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
 Ποτά στα γεύματα
 Τυχόν εισόδους σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό