5 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΜΟΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση 18:00 για ΠΑΤΜΟ.
2η μέρα: Ιερό Σπήλαιο αποκάλυψης – Ι.M. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου-Αγριο Λιβάδι.
Αφιξη στην Πατμο στις 02.10. Τακτοποιηση στο ξενοδοχείο μας στη Σκάλα.Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97μ.Χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας και φτάνουμε στη Χώρα όπου με τα πόδια κάνοντας μια μικρή απόσταση, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου , το καστρομονάστηρο που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο ύστερα από την παραχώρηση του χώρου από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Το μεσημέρι θα βρεθούμε για μπάνιο και γεύμα σε μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, το Αγριο Λιβάδι.Με γαλαζια, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά,αυτή η πανέμορφη αμουδερή παραλία είναι η ιδανική επιλογή για το πρώτο μας μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας . Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γνωριμία με την κοσμοπολίτικη Σκάλα.Εδώ έχουμε πολλές επιλογές για διασκέδαση αλλά και χαλάρωση.Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Προαιρετική εκδρομή – Λειψοί
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος, ενώ για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στους μαγευτικούς ΛΕΙΨΟΥΣ που αποτελούν ένα μικρό παράδεισο με τα λευκά σπιτάκια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, μια εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου ενώ βρισκόμενοι στο νησί μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Παναγία του Χάρου με την ξακουστή θαυματουργή εικόνα των Κρίνων. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στην όμορφη παραλία Λιεντού για μπάνιο και για γεύμα σε μια από της πολλές ψαροταβέρνες της περιοχής.Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Σκάλα, ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο με τοπικές γεύσεις σε ταβέρνα της Χώρας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Πάτμου σε ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου –Γροίκος- Παραλία Κάμπου
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε για το γραφικό παραλιακό οικισμό Γροίκο όπου θα κάνουμε μια μικρή στάση για να απολαύσουμε τη γοητεία του κολπίσκου που αγκαλιάζει τον οικισμό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό Κάμπος και την όμορφη παραλία του όπου και παραμονή για φαγητό και μπάνιο. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σκάλα .Χρόνος ελεύθερος και για όσους θέλουν να γνωρίσουν την έντονη νυχτερινή ζωή της Χώρας Πάτμου , προτείνουμε να απολαύσουν ένα ποτό στα στέκια των διασήμων και των celebrities που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι το νησί. (μετάβαση και έξοδα ατομικά). Διανυκτέρευση.
5η μέρα:
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε απολαμβάνοντας την ηρεμία και το γαλήνιο τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό με μια βουτιά στη κοντινή παραλία του ξενοδοχείου μας. Επίσης σας προτείνουμε (προαιρετικά) να κάνετε μια ημερήσια κρουαζιέρα σε κοντινές παραλίες και νησάκια όπως τους Αρκιούς,το Μαράθι,τα Τηγανάκια το Ασπρονήσι κ.α Χρόνος για τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές μας στην Σκάλα μέχρι το βράδυ που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να αναχωρήσουμε στις 23:55 για τον Πειραιά.
6ή μέρα: Άφιξη το επόμενο πρωί στις 08:00 στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Την ημέρα της αναχώρησης υπάρχει δυνατότητα late check out με κόστος και αναλόγως διαθεσιμότητας, κατόπιν συνεννόησης με το ξενοδοχείο.
Τιμή: 245,00€ κατ’ άτομο σε δίκλινο
Τιμή: 365,00€ σε μονόκλινο
Περιλαμβάνονται:
• Εισιτήρια πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΤΜΟ -ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση
• Μεταφορές στη ΠΑΤΜΟ σύμφωνα με το πρόγραμμα
• 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Βyzance στη Σκάλα Πάτμου
• 4 πρωϊνά μπουφέ
• Αρχηγός-συνοδός
• Φόρος διαμονής (άρθρο53 – v. 4389/16)
• ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
• Η κρουαζιέρα στους Λειψούς και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα