5 ΗΜΕΡΕΣ 9-13/06/22

1η ημέρα: Πειραιάς-Πάτμος
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση 14:00 για Πάτμο. Άφιξη το βράδυ στις 22:20 στην Σκάλα Πάτμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιερό Σπήλαιο αποκάλυψης – Ι. M. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου – Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιωάννη του Θεολόγου που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο ύστερα από την παραχώρηση του χώρου από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτµιο ιεροµόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγµα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής µε τα λουλουδιασµένα παρτέρια. Επιστροφή µέσω του γραφικού χωριού Γροίκος στο ξενοδοχείο µας, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πάτμος (Προαιρετική – Λειψοί)
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος, για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στους μαγευτικούς Λειψούς που αποτελούν ένα μικρό παράδεισο με τα λευκά σπιτάκια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, μια εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου ενώ βρισκόμενοι στο νησί θα επισκεφτούμε και την ιστορική Παναγία του Χάρου με την ξακουστή θαυματουργή εικόνα των Κρίνων. Κατόπιν επιστροφή στη Σκάλα ελεύθερος χρόνος ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο με τοπικές γεύσεις σε ταβέρνα της Χώρας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Πάτμου σε ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιμ. Ευαγγελισμού – Κάθισμα Αγ. Νεκταρίου – Παραλία Κάμπου -Πατμος-Πειραιάς(Εν πλώ)
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Θα δούμε το καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού. Στην συνέχεια για το χωριό Κάμπος και την όμορφη παραλία του όπου και παραμονή για φαγητό και μπάνιο και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Χώρα Διανυκτέρευση

5η ημέρα: Μετα το πρωiνό ελεύθερος χρόνoς για την αποχαιρετιστήρια βόλτα μας αλλα και για να κάνουμε τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές μας μέχρι το μεσημέρι όπου θα επιβιβαστουμέ στο πλοίο που θα αναχωρήσει στις 13:40 για να φτάσει το περ’ιπου στις  21:05 στον Πειραιά .

Σημείωση: Κατάλληλη ενδυμασία για επίσκεψη στις Μονές.

ΤΙΜΗ: 230,00 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
           295,00 € μονόκλινο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Εισιτήρια πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΤΜΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση,
  • μεταφορές στην Πάτμο σύμφωνα με το πρόγραμμα,
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  Blue Bay στη Σκάλα Πάτμου,
  • 4 πρωϊνά μπουφέ,
  • φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16),
  • αρχηγός συνοδός,
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
* Η κρουαζιέρα σε Λειψούς και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.