ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΡΕΣΠΕΣ
3 ΗΜΕΡΕΣ
Υποδεχτήτε το νέο έτος στήν πόλη τών γουναράδων ..και απολαύστε το χιονισμένο Νυμφαίο μέ τήν αψεγάδιαστη ομορφιά…
Η Ελλάδα, προικισμένη με ομορφιές και πλούσια παράδοση μας καλεί να γευτούμε, να μυρίσουμε, να δούμε και να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αυθεντικά μέσα από μια πληθώρα επιλογών. Τα ορεινά χωριά της περιτριγυρισμένα από επιβλητικά βουνά με πλούσια άγρια βλάστηση και με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, μόλις πέσει το χιόνι, μετατρέπονται εύκολα στο πιο ονειρικό γιορταστικό σκηνικό.,
Αφεθείτε λοιπόν στο κλίμα των γιορτών –και πού ξέρετε; Ίσως, αν είστε αρκετά προσεκτικοί, να δείτε και κανένα ξωτικό κρυμμένο πίσω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
1η ΗΜΕΡΑ 31/12/22 :ΑΘΗΝΑ-ΛΑΜΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Θ’ αναχωρήσουμε στις 07.30 π. μ από την Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και από τα σημεία που έχουν οριστεί από το γραφείο μας και θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για καφέ και κολατσιό στην Λαμία. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε το ανηφορικό μας ταξίδι και περνώντας από τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα θα φτάσουμε το μεσημέρι στην Καλαμπάκα που εμφανίζεται μπροστά μας απλωμένη στη σκιά των «Γιγάντων». θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα και στη συνέχεια-αν μας επιτρεπει ο χρονος θα κανουμε ένα συντομο προσκινημα στην μονη Αγιου Στεφανου σ τα Μετέωρα.
Αφού προσκυνήσουμε και θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την Καστορια,
Εδώ στην Καστοριά είναι και το ξενοδοχείο όπου θα μείνουμε τις μέρες της εκδρομής μας. Θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας και θα ξεκουραστούμε λιγο.
Είναι παραμονή πρωτοχρονιάς και το γραφείο μας έχει οργανώσει Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ντυθείτε γιορτινά, αφήστε πίσω ό, τι σας στεναχωρεί, φορέστε το πιο γλυκό σας χαμόγελο κι ελάτε ν’ αποχαιρετίσουμε τον παλιό χρόνο και να καλωσορίσουμε το 2022 με μουσική και χορό. Να περάσουμε όμορφα, να χαρούμε το κάθε “τώρα” που μας χαρίζεται, όλα εκείνα που κανείς δε μπορεί να μας “κλέψει”
Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και να διανυκτερεύσουμε.
2η ΗΜΕΡΑ 01/01/23 : ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη εκδρομή μας σε τοπία φυσικού κάλλους. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο, το Αλπικό στολίδι της Μακεδονίας. Ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, σύμφωνα με την UNESCO , βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στο Βίτσι, και αποτελεί μια ορεινή αποκάλυψη. Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός περικλείεται από δάσος οξιάς, ενώ τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόκτιστα σπίτια παραπέμπουν σε εποχές ακμής.
Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για εκδρομές στο Καταφύγιο της Αρκούδας ( του Αρκτούρου ).Η διαδρομή από το χωριό μέχρι τον Αρκτούρο (από τις ομορφότερες περιπατητικές διαδρομές μέσα σε δάσος οξιάς ) έχει πλακοστρωθεί και έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο καλντερίμι. Επιβάλλεται κι ένας περίπατος στο δάσος οξιάς που το φθινόπωρο είναι γεμάτο με ποικιλίες άγριων μανιταριών.
Αφήνουμε το Νυμφαιο και μέσα από μια μαγευτική διαδρομή από το όρος Βίγλα,θα περάσουμε από το Πισοδέρι και το Αντάρτικο και θα καταλήξουμε στις Πρέσπες, τα «υγρά» σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Από τις μεγαλύτερες λίμνες των Βαλκανίων, ενώ ταυτόχρονα θεωρούνται από τις αρχαιότερες στο πλανήτη. Σαρκώδη λευκά νούφαρα κολυμπούν στο νερό, λιλά ίριδες ανθίζουν στις καλαμιές. Το νερό της Μικρής και της Μεγάλης λίµνης δηµιουργεί έναν καθρέφτη για να βλέπουµε διπλά την οµορφιά του Αγίου Αχιλλείου, των Ψαράδων, της Μικρολίµνης και από µακριά του Αγίου Γερµανού, του λόφου Καλέ, των βυζαντινών µνηµείων, της πλάβας, της φαλαρίδας, του κορµοράνου.
Εμείς θα φτάσουμε στο τελευταίο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία, τους Ψαράδες, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας Εδώ θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας χριστουγεννιατικο γεύμα. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί τρώγοντας λιμνίσια ψάρια, ντόπια λουκάνικα ή φασολάδα. πιπεριές Φλωρίνης, γίγαντες Πρεσπών αλλά και τσίπουρο.
Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Καστοριά για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να περπατήσουμε γύρω από το στολίδι της, τη λίμνη, μια από τις ομορφότερες των Βαλκανίων –
Όταν αναφέρεται το όνομα Καστοριά το μυαλό πηγαίνει σε μια λέξη: γούνα. Η τέχνη της γουνοποιίας ασκείται από τα βυζαντινά χρόνια ακατάπαυστα με παραδοσιακό τρόπο μέχρι και σήμερα. Οι γουναράδες της Καστοριάς δημιουργούν πραγματικά «κοσμήματα» από γούνα και δέρμα μοναδικής ποιότητας που οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν σε προσιτές τιμές. Αν σας το επιτρέπει το πορτοφόλι σας, γιατί όχι, μπορείτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας μία γούνα ή ένα δερμάτινο.
Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και να διανυκτερεύσουμε.
3η ΗΜΕΡΑ 02/01/23 :ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ- ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ -ΑΘΗΝΑ
Θα πάρουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για να να επισκεφτούμε την Ι.Μ Παν. Μαυριώτισσας. Χτισμένη το 1082 μ.Χ επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α’ Κομνηνού, αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ από το κέντρο της Καστοριάς. Μαυριώτισσα ονομάστηκε από το απέναντι παραλίμνιο χωριό Μαύροβο, σημερινό Μαυροχώρι, κατά τον 17ο αιώνα όταν οι κάτοικοι του συντηρούσαν το μοναστήρι. Αφορμή για το κτίσιμο της Μονής υπήρξε το γεγονός ότι στο σημείο αυτό αποβιβάσθηκαν το 1083 στρατεύματα του Αλέξιου Α’ Κομνηνού για να εκδιώξουν τους κατακτητές της Καστοριάς, Νορμανδούς. Η μονή διαδραμάτισε έναν πολύ σημαντικό ρόλο σαν πνευματικός χώρος και φάρος σε όλες τις φάσεις της ιστορίας της Καστοριάς. Εν συνεχεια αναχωρουμε για τα Τρίκαλα που ζουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο όνειρο προκαλώντας όλους μας, έστω και για λίγο, να γίνουμε ξανά παιδιά, να σεργιανίσουμε στις γραφικές πλατείες, να γευτούμε παραδοσιακές νοστιμιές. Το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό του «Μύλου των Ξωτικών» στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, στο ομώνυμο πάρκο της πόλης μας περιμένει. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφε θα φτάσουμε στην Αθήνα, και τα άλλα σημεία που είχε ορίσει το γραφείο μας.
Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να ζήσετε μαζί μας τις πρώτες μέρες της Νέας Χρονιάς που μόλις ανέτειλε και σας ευχόμαστε το 2023 ν’ αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνει τις καρδιές τους, να σκορπίσει ελπίδα και να χαρίσει σ’ αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά, τη ζωή που τους αξίζει. Καλή χρόνια με υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία!!!!
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 190 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Η μετακίνησή μας με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
- 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Aiolis Hotel στην Καστοριά
- 2 πρωινά σε μπουφέ
- 1 πρωτοχρονιατικο ρεβεγιον με ζωντανη μουσική
- Αρχηγός/συνοδός εκδρομής
- Έκδοση αποδείξεων με Φ.Π.Α