5 ΗΜΕΡΕΣ

 1ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

Πτήση για Ρώμη. Άφιξη και μεταφορά στην «Αιώνια Πόλη» όπου θα ξεναγηθείτε πεζή. Θα ξεκινήσουμε με το Κολοσσαίο. Εκεί θα φωτογραφήσουμε την Αψίδα του Κωνσταντίνου που χτίστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου. Στη συνέχεια θα ανέβουμε στο λόφο του Καπιτωλίου, σημερινό Δημαρχείο της πόλης και θα βρεθούμε στη Piazza Venezia με το επιβλητικό Παλάτσο Βιτοριάνο, σημερινό μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Σειρά έχει η φημισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι και η Βια ντελ Κόρσο. Θα καταλήξουμε στο Πάνθεον, ένα ναό 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς. Η περιήγηση μας ολοκληρώνεται με τη Πιάτσα Ναβόνα και θα καταλήξουμε στο ποτάμι Τίβερη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την διάσημη πλατεία «Ισπανίας» και τα μεγαλοπρεπή Ισπανικά σκαλιά. Διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βατικανό. Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού (εάν έχει προηγηθεί κράτηση βάση διαθεσιμότητας). Θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Ακολουθεί ξενάγηση στην πλατεία του Αγ. Πέτρου και επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (μόνο αν είναι ανοιχτή για το κοινό), όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Μετά το τέλος της ξενάγησης ελεύθερος χρόνος.

3ΗΜΕΡΑ ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΝΖΙΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Για όσους επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία. Θα θαυμάσουμε το Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Εναλλακτικά, ακολουθήστε προαιρετική μίνι-κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό στο Άνζιο (απαιτείται minimum συμμετοχή). Αναχώρηση με μίνι βαν για το Άνζιο. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο σκάφος, μίνι μάθημα ιστιοπλοΐας με ελληνόφωνο διπλωματούχο Skipper. Εάν ο καιρός το επιτρέψει θα επισκεφθούμε το παλάτι του Νέρωνα και τον φάρο της πόλης. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε το σκάφος, να κάνετε μπάνιο και ηλιοθεραπεία και να δοκιμάσετε το ιταλικό Spritz με finger foods. Επιστροφή στο λιμάνι όπου τα αποδυτήρια θα είναι στην διάθεση σας να κάνετε ένα ντους και να αλλάξετε ρούχα. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό στα εστιατόρια της πόλης που φημίζονται για το ψάρι. Επιστροφή στη Ρώμη. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Trastevere.

 4ΗΜΕΡΑ ΡΩΜΗ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να αποχαιρετήσετε τη πόλη της Ρώμης, περπατώντας στους εμπορικούς δρόμους της, οι οποίοι είναι γεμάτοι από καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες  τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti και την Via del Babuino. Διανυκτέρευση.

 5ΗΜΕΡΑ  ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Sky Express & Ita Airways
 • 3, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* & 4S* (Buenos Aires 3*, Villa Grazioli Boutique Hotel 4*, Unaway Empire Palace 4*, Ludovisi Palace 4*, Rose Garden Palace 4*S)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 230€
 • Δημοτικός φόρος της Ρώμης 6€/4*, 4€/3* την ημέρα/άτομο
 • Μίνι-κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό με ελληνόφωνο διπλωματούχο skipper στο Άνζιο. Με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής (τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση βάση διαθεσιμότητας) 100€ ανάλογα το τελικό αριθμό συμμετεχόντων
 • Εκδρομή στη Φλωρεντία από 100€/άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, γεύματα
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ:

 • Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων | με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα μουσεία του Βατικανού (τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση βάση διαθεσιμότητας) με κόστος εισόδου 35€/ενήλικας, 25€/παιδί 6-18 ετών/φοιτητής έως 25 ετών (πληρωτέα απευθείας στο ξεναγό)
 • Κόστος ακουστικών (υποχρεωτικά) για τα Μουσεία Βατικανού & Βασιλική Αγ. Πέτρου 5€/άτομο

 

Κόστος κατ’ άτομο αεροπορικώς
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΗΜΕΡΕΣ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
Buenos Aires 3* 4 255€ +90€ 225€
5 295€ +110€ 265€
Villa Grazioli Boutique Hotel 4* 4 295€ +100€ 255€
5 335€ +130€ 305€
Unaway Empire Palace 4* 4 345€ +150€ 315€
5 415€ +205€ 385€
Ludovisi Palace 4* 4 345€ +150€ 315€
5 430€ +200€ 400€
Rose Garden Palace 4*S 4 445€ +190€ 415€
5 555€ +240€ 525€

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων & επίσημων αργιών

ΠΤΗΣΕΙΣ:

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ITA | 29/7
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ ΑΖ 719 12:05 13:10
ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ ΑΖ 722 21:50 00:50
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ GQ 820 10:55 12:00
ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ GQ 821 13:00 15:55

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ