5 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΚΟΜΟΤΙΝΗ
Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά /Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην ΚΟΜΟΤΙΝΗ αργά το απόγευμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Τακτοποίηση στα δωμάτια. ..Ελευθερος χρονος για γνωριμια με την πολη.
2η ΗΜΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το λιμάνι της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για να επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη γοητευτική Σαμοθράκη. Μετά από 2 ώρες περίπου ταξίδι, άφιξη στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το πιο ορεινό χωριό του νησιού, τον Προφήτη Ηλία, με τη μαγευτική Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3ηΗΜΕΡΑ ΧΩΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΓΚΑΤΕΛΟΥΖΙ- ΒΑΘΡΑ ΓΡΙΑΣ-ΘΕΡΜΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Χώρα, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Όρους Σαος. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα στενά με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, να θαυμάσουμε το Γενουάτικο κάστρο Γκατελούζι, να γευτούμε παραδοσιακά γλυκά, όπως το πραούστι και τον Χασλαμά και να αγοράσουμε τοπικά σουβενίρ με το σήμα του νησιού, το γίδι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Θέρμα, που είναι γνωστό για τις ιαματικές πηγές. Από εκεί θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά που θα μας οδηγήσει στη Βάθρα της Γριάς. Χρόνος για να απολαύσουμε τη φύση, να βγάλουμε φωτογραφίες και για μια βουτιά στα νερά της λίμνης.
Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα με τοπικούς μεζέδες και γεμιστό κατσικάκι σπεσιαλιτέ του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣ ΣΑΟΣ –ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΕΛΟΥΖΙ-ΘΕΡΜΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού, το ιερό των μεγάλων θεών. Εκεί τελούνταν τα γνωστά καβείρια μυστήρια, φημισμένα σε όλη την αρχαία Ελλάδα. Χρόνος να περιηγηθούμε και να μαγευτούμε από τη μυστηριακή ατμόσφαιρα που εκπέμπει ο χώρος, να γνωρίσουμε το σημείο όπου βρισκόταν τοποθετημένο το παγκοσμίως φημισμένο άγαλμα της Νίκης, που σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου, και να επισκεφθούμε δύο από τις αίθουσες του μουσείου, που έχει πλέον ανοίξει. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βάθρα του Φονιά. Μετά από μία ώρα περίπου πεζοπορίας στο όμορφο δάσος φτάνουμε στο σημείο του καταρράκτη και όποιος επιθυμεί μπορεί να κολυμπήσει. Το τοπίο μαγεύει με την άγρια ομορφιά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε γνωστή ψαροταβέρνα στην Καμαριώτισσα. Διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επιβίβαση στο πλοίο για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή κατά άτομο: 299 ευρώ
Περιλαμβάνονται:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
Μια διανυκτέρευση στην ΚΟΜΟΤΙΝΗ σε ξενοδοχειο 3*
Τρεις διανυκτερεύσεις στη Σαμοθράκη σε ξενοδοχείο 3*
4 πρωινά στο ξενοδοχείο
3γευματα σε τοπικές ταβέρνες
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
Αρχηγός/συνοδός
Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται
Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο