6ήμερη  εκδρομή  στην Ορθόδοξη Σερβία

ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ & ΖΙΤΣA

 

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΑΣΙΝ
Αναχώρηση 06.00πμ. απο Πειραιά,06:20 από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις καταλήγουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων όπου μετα τις απαραιτητες διατυπώσεις θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προσπερνώντας τα Σκόπια για να φτάσουμε στα συνορα  με τη Σερβία στην οποία θα εισέλθουμε από το συνοριακο σταθμό του Πρέσεβο.Συνεχίζουμε για Παρασίν ,άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση.

2η ημέρα: TOΠΟΛΑ ( OΠΛΕΝΑΤΣ) –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση την ιστορική μονή Manasija. Η μονή είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και ιδρύθηκε από τον Δεσπότη Στέφαν Λαζάρεβιτς.Η όψη της είναι ιδαίτερα εντυπωσιακη αφου περικλείεται από ψηλά τείχη και συμπαγείς πύργους ενώ εχει ανακηρυχθει και μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την Unesco.Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς την ιστορική πόλη Τopola. H Τopola είναι γνωστή για τις περιφημες ποικιλίες κρασιών της καθότι χτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων αλλά και για την ιστορική της σημασία μιας και εδώ εκλέχθηκε αρχηγός της πρώτης Σερβικης επαναστασης ο εθνικος ηρωας της χώρας ,Καραγεώργης Σερβίας. Θα ανηφορίσουμε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης,στο λόφο του Oplenac, για να θαυμάσουμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα περίφημα ψηφιδωτά της αλλά και για να επισκεφτούμε το μαυσωλειο της Σέρβικης βασιλικης οικογένειας. Εν συνεχεία αναχώρηση για Βελιγράδι. Αφιξη στη πόλη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση

3η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – SREMSKI KARLOVCI –ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τη περιοχή της Boibontina για να επισκεφτούμε τη πολύ γραφική πόλη Sremski Karlovci η οποία είναι xτισμένη δίπλα στον εθνικό δρυμό της Fruska Gora και εiναι γνωστή για την Σέρβικη ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό μουσείο, για τα περίτεχνα μπαρόκ κτίρια που κοσμούν το ιστορικό της κέντρο αλλά και για το ιστορικό σέρβικο ορθόδοξο Πατριαρχείο της. Χάρη στο φιλόξενο περιβάλλον της υπάρχουν επίσης αρκετά μοναστήρια όπως το Χόποβο και το Κρούσεντολ που χρονολογούνται την περίοδο του 15 – 18ου αιώνα, τα οποία θα επισκεφθούμε, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη πρωτεύουσα της περιφέρειας, τη πόλη του Νόβι Σαντ, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό φρούριο Πετροβαραντίν γνωστός σταθμός για τη ναυσιπλοΐα στο Δούναβη το οποίο είναι χτισμένο σε ύψωμα στη δεξιά όχθη του Δούναβη. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο δεσπόζει το κτίριο του Δημαρχείου και οι εκκλησίες της ‘’Στάρι Γκράντ’’. Κατόπιν επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας όπως τον ναό του Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστή και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου από εκεί ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαίλοβα με τα μοντέρνα μαγαζιά της ενώ για τον ελεύθερο σας χρόνο σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΙΤΣΑ- ΝΙΣ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε πάλι μέσω του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου με κατευθυνση νότια και αυτή τη φορά θα κινηθούμε εξω από τις πόλεις Κραγκούγεβατς και Κράλιεβο για να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζίτσα το οποίο ιδρύθηκε από τον βασιλια Στέφανο τον Ι και από τον Άγιο Σάββα.Στη συνέχεια για Νις. Αφιξη και περιήγηση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας.Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση

6ημέρα:ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας  θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής διασχίζοντας τα συνορα της Σερβίας και αφού περάσουμε σε ελληνικό έδαφος  θα κάνουμε ενδιάμεσες καθοδόν στάσεις και θα φτάσουμε το βράδυ σε Αθήνα και Πειραιά.

*Η πρωτή διανυκτερευση μπορει εναλλακτικα να πραγματοποιηθει στις περιοχες Κρουσεβατς/Κραγκουγεβατς

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.
H εκδρομή δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα ενώ η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

 

ΤΙΜΗ:

360,00€ κατ΄άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
460,00€ μονόκλινο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4* στη Σερβία
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα).
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

   ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

* Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.