Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΟΣ

2 ΗΜΕΡΕΣ   7-8/9/24

 

Σύρος, η νύμφη του Αιγαίου. Ένα νησί γεµάτο ιδιαιτερότητες, που συνδυάζει το κυκλαδίτικο µε το νεοκλασικό, το καθολικό µε το ορθόδοξο, τη… Σκάλα του Μιλάνου µε το ρεµπέτικο. Όταν στο ευρωπαϊκού αέρα λυρικό θέατρο της πόλης που λατρευόταν ο Κερδώος Ερμής ακούγονταν άριες, στον άλλο λόφο, με τον Σαν Τζώρτζη στην κορυφή, μουρμούριζε παραπονιάρικα το καταφρονεμένο μπουζούκι. Δύο λόφοι, δύο κόσμοι. Η Ερμούπολη, αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων με την ορθόδοξη εκκλησία της Ανάστασης για στέμμα στο λόφο της και αριστερά η δύσπιστη μεσαιωνική πολιτεία της Άνω Σύρου στεφανώνεται από το καθολικό ναό του Σαν Τζώρτζη. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων διατηρεί όλα τα προνόμια μιας παραδοσιακής αρχόντισσας. Έχει τα προικιά και ξέρει να τα κρύβει.

1η ΗΜΕΡΑ:ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση την προκαθορισμένη ώρα στον Πειραιά , επιβίβαση στο πλοίο για Σύρο.

Θα αποβιβαστούμε από το πλοίο και θα πάμε στο ξενοδοχείο μας να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Αφού αφήσουμε τις αποσκευές μας είμαστε ελεύθεροι να κανουμε μπανιο στα καταγαλανα νερα του Γαλησσα .Μεσημεριανό φαγητό ,ξεκουραση.

Το απόγευμα θα επιβιβαστουμε στο πουλμαν την ωρα που θα μας ορισει ο συνοδος και θα αναχωρησουμε  για την Ερμούπολη. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ολόκληρη η πόλη είναι ένα ζωντανό αξιοθέατο. Θα ξεκινήσουμε τη περιπλάνησή μας  διασχίζοντας   τη περίφημη πλατεία Μιαούληκαι θαυμάζοντας  το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, το Πνευματικό Κέντρο, το Ιστορικό Αρχείο, το Άγαλμα της Νίκης στην προκυμαία, αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση, τα κτίρια της Νομαρχίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Λυκείου Ελληνίδων, της Εθνικής Τράπεζας, της Πινακοθήκης Κυκλάδων, το κτίριο της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, το κτίριο του Τελωνείου και την Πλατεία Τελωνείου με το μνημείο του Αφανούς Ναύτη και το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου,μεγαλοπρεπείς εκκλησίες αλλά και την ορθόδοξη εκκλησία της Ανάστασης,

Θα περπατήσουμε σε μια ιδιαίτερα αριστοκρατική συνοικία της Ερμούπολης, τα Βαπόρια με τη μαγευτική θέα προς τη θάλασσα

 Κέντρα με ζωντανή μουσική για καθαρά ελληνικές βραδιές, καφέ, ζαχαροπλαστεία, κλαμπ, κινηματογράφος, θέατρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις  και  φυσικά το Καζίνο που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς από τους επισκέπτες του νησιού.

Είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε το είδος της διασκέδασης που επιθυμούμε. Το γραφείο μας  έχει οργανώσει προαιρετική βραδινή διασκέδαση.

Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και να διανυκτερεύσουμε.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΜΕΓΑΣ  ΓΙΑΛΟΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ(ΝΤΕΛΑ ΓΚΡΑΤΣΙΑ)-ΦΟΙΝΙΚΑΣ-ΓΑΛΗΣΣΑΣ-ΚΙΝΙ-ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ

Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε ν’ ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά του νησιού.Θα γνωρίσουμε το γραφικό  Μέγα Γιαλό που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε την Ποσειδωνία, τη χιλιοτραγουδισμένη Ντελαγκράτσια τον Φοίνικα, το Γαλησσά. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Κίνι, στο ήσυχο ψαροχώρι θα κάνουμε το μπάνιο μας και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας φαγητό με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μεζεδάκια  στις ταβερνούλες δίπλα στη θάλασσα.

Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας από το γύρο του νησιού  θ’ ανεβούμε στην Άνω Σύρο που είναι δημιούργημα των Ενετών Θα επισκεφθούμε στην κορυφή του λόφου του Σαν Τζώρτζη τη μητρόπολη των καθολικών, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ή Σαν Τζώρτζη. Εδώ γεννήθηκε ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής ρεμπέτικων τραγουδιών Μάρκος Βαμβακάρης. Μία στάση στο μουσείο  του επιβάλλεται. Θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα καθώς και τη προτομή  στο μουσειακό χώρο που είναι αφιερωμένος  σε κείνον Εδώ τελειώνει η περιηγήση μας

Συγκέντρωση στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:  149 ευρώ

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Εισιτήρια του πλοίου της BlueStarFerries για Πειραιά-Σύρο με επιστροφή
  • Η μετακίνησή με σύγχρονα κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 1 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στον Γαλησσα
  • 1 πλούσιο πρωινο
  • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
  • Έκδοση αποδείξεων με Φ.Π.Α