2ΗΜΕΡΕΣ 7-8/05/2022

O ναος της Παναγίας της Τήνου, γνωστή επίσης και ως Παναγία Ευαγγελίστρια, συνιστά έναν από τους σημαντικότερους τόπους ιερού προσκυνήματος στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

1η μέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΤΗΝΟΣ:

Θ’ αναχωρήσουμε στις 6.00 π.μ με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο όπου αναχωρεί στις 08:10 π.μ. Μόλις φθάσουμε στην Τήνο θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε ένα οδοιπορικό του νησιού με πρώτη επίσκεψη την Μονή της Αγ. Πελαγίας.

Η Μονή χτίστηκε τον 11ο με 12ο αιώνα είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου(Κυρίας των Αγγέλων) και είναι γυναικεία Μονή.

Η Αγία Πελαγία ήταν μια ταπεινή Μοναχή που είδε όραμα την Παναγία να της υποδεικνύει το μέρος που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού στη Χώρα της Τήνου.

Θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Αγ. Πελαγίας και την κάρα της και θα επισκεφθούμε το λιτό κελί που έζησε.

Στη συνέχεια Θα επισκεφθούμε τον Πάνορμο, επίνειο του μεγαλύτερου χωριού της Τήνου, τον Πύργο. Ένα γραφικό ψαροχώρι, μ’ ένα όμορφο λιμανάκι με ψαρόβαρκες δεμένες, με ταβερνάκια και όμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Θα γευματίσουμε σε ταβέρνα πάνω στη θάλασσα και όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μπάνιο. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας και να ξεκουραστούμε. Το βράδυ έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε βόλτα στη Χώρα και να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο να διανυκτερεύσουμε.

 

2η μέρα ΤΗΝΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας της Μεγαλόχαρης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε, να ψωνίσουμε σουβενίρ, εκκλησιαστικά είδη αλλά και ντόπια προϊόντα του νησιού αλλά και να πιούμε καφέ ή να πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής στις 17:00 το απόγευμα όπου θα επιστρέψουμε στο λιμάνι της Ραφήνας και θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για Πειραιά.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 105 € MONO!!

 

Περιλαμβάνει :

  1. Εισιτήρια πλοίου από Ραφήνα-Τήνο-Ραφήνα-Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  2. Διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο δίπλα στον Ναό.
  3. Εισιτήρια του πλοίου από Ραφήνα-Τήνο-Ραφήνα
  4. Αρχηγός- Συνοδός
  5. ΦΠΑ Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους