ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 
6 ΗΜΕΡΕΣ
1η ΗΜΕΡΑ:
ΑΘΗΝΑ-ΣΕΡΒΙΑ (ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ)
Θ’ αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί από τα σημεία που έχουμε ορίσει στην Αθήνα και τον Πειραιά και η πρώτη μας στάση για καφέ ή κολατσιό θα είναι έξω από τη Λαμία. Θα συνεχίσουμε με ενδιάμεσες στάσεις το ταξίδι μας για να φτάσουμε στα σύνορα των Σκοπίων. Η διαδρομή μας από εκεί και μετά αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τα όμορφα τοπία, το εναλλασσόμενο ψηφιδωτό του εδάφους αλλά και για όλα αυτά που θα μάθουμε για τα μικρά σήμερα κράτη της άλλοτε μεγάλης Γιουγκοσλαβίας.
Η μέρα μας θα τελειώσει με την άφιξή μας στην Σερβία. Θα διανυκτερεύσουμε ή στο Κρούσεβατς, που ιδρύθηκε το 1371 και διετέλεσε πρωτεύουσα της χώρας το Μεσαίωνα ή στο Κραγούγεβατς, την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Σερβίας στην οποία δημιουργήθηκε το πρώτο θέατρο, το δικαστήριο και η πρώτη εφημερίδα της χώρας ή στο Παρατσίν ή στο Αλέξινατς.
Η διανυκτέρευση μας θα περιλαμβάνει δείπνο και ξεκούραση.
2η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θ’ αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι. Μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς ιδρύθηκε από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.χ. Σήμερα έχει χαρακτηριστεί το “Βερολίνο των Βαλκανίων”. Θα κάνουμε μία περιήγηση με το πούλμαν. Θα περάσουμε από τον Άγιο Σάββα, το μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στο κόσμο, αφιερωμένο στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η κατασκευή του έγινε αποκλειστικά με προσφορές και εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το οχυρό και πάρκο της πόλης Kalemerdan, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Sava. Το οχυρό είναι η καρδιά και το παλαιότερο σημείο της πόλης. Θα θαυμάσουμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, στη Πλατεία Δημοκρατίας, στην οποία βρίσκονται από τα διασημότερα κτίρια και αξιοθέατα της πόλης, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκηπα Μιχαήλ. Και τέλος θα δούμε το Παλιό Παλάτι, ένα βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenovic της Σερβίας, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε με προορισμό την Βουδαπέστη, κάνοντας μία πολύ ωραία διαδρομή μέχρι την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που πήρε τ’ όνομά της από τις δύο πόλεις στις αντίστοιχες όχθες του Δούναβη, τη Βούδα και την Πέστη. Η ρομαντική Βουδαπέστη απλώνεται μπροστά μας ,με τα όμορφα μνημεία, τη φυσική ομορφιά, τη διάχυτη μαγεία του Δούναβη με τις έξι φωταγωγημένες γέφυρες να συνδέουν τις δύο πλευρές.
Θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα πάρουμε το δείπνο και θα διανυκτερεύσουμε.
3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και η μέρα είναι αφιερωμένη στη πόλη που σε κάνει να νιώθεις ότι ζεις ένα παραμύθι. Η αύρα του Δούναβη, η ομορφιά της Βούδας, η κοσμοπολίτικη ζωή της Πέστης, οι στολισμένες γέφυρες και οι πλακόστρωτοι δρόμοι με τους μουσικούς να παίζουν μελωδίες και τα τοπικά γλυκίσματα να ντύνουν με μυρωδιά τη πόλη, μας προκαλούν να ζήσουμε την γοητεία της.
Θα ξεκινήσουμε τη περιήγησή μας στη πόλη με τοπικό Ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό για να δούμε αρχικά την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων. Τη πελώρια πλατεία με αγάλματα όλων των σημαντικών προσώπων στην ιστορία της χώρας που από το 2002 συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα θαυμάσουμε το Κοινοβούλιο ,το πιο επιβλητικό και ξεχωριστό κτίριο της πόλης, χτισμένο σε νεογοτθικό ρυθμό στις όχθες του ποταμού με 610 δωμάτια,268 μέτρα μήκος και ένα τρούλο 96 μέτρων. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, αφιερωμένο στον Άγιο Στέφανο, τον πρώτο Ούγγρο χριστιανό βασιλιά. Στο πύργο που διαθέτει η καμπάνα ζυγίζει 9.144 κιλά, ενώ η Πύλη είναι αριστοτεχνικά διακοσμημένη με τις κεφαλές των 12 Αποστόλων. Θα γνωρίσουμε την Όπερα που φτιάχτηκε για ν’ ανταγωνιστεί τις όπερες του Παρισιού, της Βιέννης και της Δρέσδης. Λειτουργεί από το 1884.Η κεντρική της αίθουσα είναι στολισμένη με μπρούτζινο πολυέλαιο βάρους 3.050 κιλών, ο οποίος φωτίζει μια θαυμάσια νωπογραφία του Λοτζ με τους θεούς του Ολύμπου. Το Βασιλικό θεωρείο είναι διακοσμημένο με γλυπτά που συμβολίζουν τις 4 φωνές της όπερας: αλτ σοπράνο, μπάσο, τενόρο. Θα δούμε τον ιστορικό ναό του Αγίου Ματτία, τη πιο γνωστή Εκκλησία της Βουδαπέστης, γνωστή και ως Εκκλησία της Κυράς. Πήρε τ’ όνομά της από το βασιλιά Ματθαίο που κυβέρνησε το 1458-1490 και ήταν προστάτης των τεχνών και της διαφώτισης. Ο ναός παρέμεινε μέρος για τις ενθρονίσεις και τις μεγαλύτερες τελετές της χώρας. Θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, απ’ τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης. Ο πύργος περιστοιχίζεται από 7 πυργίσκους που αντιπροσωπεύουν τις 7 φυλές των Μαγυάρων. Είναι νέο-ρωμαϊκού ρυθμού κι έχει εκπληκτική θέα στο ποτάμι.Η γνωριμία με τη πόλη ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στον λόφο Γκέλλερτ ,που ονομάστηκε προς τιμή του Επισκόπου Γκέλλερτ που διέδωσε το Χριστιανισμό στην Ουγγαρία. Εκεί θα θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα της πόλης και του Δούναβη.
Το απόγευμα είμαστε ελεύθεροι να περιπλανηθούμε στη πόλη. Επισκεφθείτε την οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα, την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή την πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Δοκιμάστε την ουγγρική κουζίνα και τα περίφημα ουγγρικά κρασιά. Ψωνίστε αναμνηστικά για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η Βουδαπέστη είναι η πόλη των χαμάμ. Αν επιθυμείτε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την εμπειρία.
Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να πάρουμε το δείπνο και στη συνέχεια
όσοι πάλι επιθυμούν μπορούν ν’ απολαύσουν τη νυχτερινή κρουαζιέρα στον φωτισμένο Δούναβη με την συνοδεία του ξεναγού μας όπου θα δούμε πραγματικά μία διαφορετική Βουδαπέστη στολισμένη με πολύχρωμα λαμπιόνια.
Θα επιστέψουμε στο ξενοδοχείο μας να διανυκτερεύσουμε.
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε για να επισκεφθούμε τη παγκόσμια πρωτεύουσα της μουσικής, του μπαρόκ και του βαλς, τη πόλη που συνδυάζει ιστορία, πολιτισμό, μοντέρνα τέχνη και παράδοση, γεύσεις και εικόνες, παρελθόν και μέλλον, τη πόλη του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του βασιλιά του βαλς Γιόχαν Στράους, τη Βιέννη. Τα βαλσάκια του Στράους, οι πίνακες του Κλιμτ, οι σοκολατένιες sacher torte, τα επιβλητικά ανάκτορα και παλάτια, οι βόλτες με άμαξες, οι ρομαντικοί περίπατοι και τα αμέτρητα συντριβάνια είναι τα ατέλειωτα κεφάλαια του παραμυθιού που λέγεται Βιέννη.
Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στη πόλη για να δούμε πρώτα τα Παλάτια της Σαβοίας Μπελβεντέρε. Ο πλούτος και η διακόσμησή τους κλέβουν κάτι από τη φήμη των Βερσαλλιών. Πανδαισία μπαρόκ αισθητικής στα δύο αριστοκρατικά παλάτια με τους κήπους έργα τέχνης, τα επιβλητικά γλυπτά και τις μεγαλοπρεπείς σιδερένιες πύλες.Θα δούμε τους κήπους του Ανακτόρου Σέμπρουν, τη θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στα δωμάτια της Πριγκήπισσας Σίσσυ και να θαυμάσετε τους κήπους. Θα δούμε το Δημαρχείο, γοτθικής αρχιτεκτονικής και το Κοινοβούλιο με το άγαλμα της Αθηνάς να δεσπόζει μπροστά. Η Κρατική Όπερα της Βιέννης, η διασημότερη του κόσμου θα μας μαγέψει καθώς αποτελεί μοναδικό αριστούργημα και φιλοξενεί μια από τις αρτιότερες φιλαρμονικές ορχήστρες. Θα γνωρίσουμε το Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, κτισμένο το 12ο αιώνα, γοτθικής αρχιτεκτονικής, με το τεράστιο νότιο πύργο ύψους 136 μέτρων και τη περίτεχνη σκεπή του.Επίσης θα δούμε την Εκκλησία της Αγ. Τριάδας που χρονολογείται από το 1836,το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο Ιστορίας της Φύσης. Θα τελειώσουμε την περιήγησή μας περνώντας από την τελευταία κατοικία του Ρήγα Φεραίου καθώς κι από το σπίτι του μεγάλου συνθέτη Μπετόβεν.
Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στους βιεννέζικους δρόμους, να κάνουμε μια βόλτα με άμαξα, ν’ ακούσουμε τις νότες της κλασσικής μουσικής να ξεχύνονται στους δρόμους από τις μπάντες και ν’ αφήσουμε τη μυρωδιά του καφέ και της σοκολάτας να διεγείρουν τις αισθήσεις μας. Απολαύστε το άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, ζαχαρωμένα φρούτα, τους ξύλινους πάγκους με τα ζεστά ροφήματα, τους δρόμους στολισμένους, παραστάσεις και σκηνικά που μας φέρνουν στο νου τη μαγεία του παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων. Γευτείτε στα βιεννέζικα cafes αχνιστή βιεννέζικη σοκολάτα συνοδευόμενη με στρούντελ μήλου. Αγοράστε δωράκια, σουβενίρ, αστραφτερά αξεσουάρ και βιεννέζικα αρώματα αλλά και τις διάσημες σοκολάτες της.
Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Βουδαπέστη και θα πάρουμε το δείπνο μας. Το βράδυ μπορείτε προαιρετικά να πάρετε μια γεύση από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα παρέα με τα φημισμένα τσιγγάνικα βιολιά πίνοντας «αίμα του ταύρου», το πασίγνωστο κρασί τις Ουγγαρίας. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να διανυκτερεύσουμε.
5η ΗΜΕΡΑ:
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΣΕΡΒΙΑ(ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ)
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και αποχαιρετούμε την όμορφη Βουδαπέστη. Παίρνουμε μαζί μας τις όμορφες εικόνες των πρωτευουσών που γνωρίσαμε και κατηφορίζουμε προς την Σερβία. Θα έχουμε και σήμερα μία πραγματικά καταπληκτική διαδρομή περνώντας έξω από το Βελιγράδι και θα διανυκτερεύσουμε κάπου στην περιοχή Κρούσεβατς ή Κραγούγεβατς ή Παρατσίν ή Αλέξινατς όπως και κατά το ξεκίνημά μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να τον διαχειριστούμε όπως θέλουμε στη πόλη που θα διανυκτερεύσουμε. Θα πάρουμε το δείπνο μας στο ξενοδοχείο και θα διανυκτερεύσουμε.
6η ΗΜΕΡΑ:
ΣΕΡΒΙΑ(ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ)-ΑΘΗΝΑ
Θ’ αναχωρήσουμε πολύ νωρίς το πρωί για να βγούμε από την Σερβία, να διασχίσουμε τα Σκόπια και να μπούμε στα αγαπημένα μας πάτρια εδάφη. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα και γεμάτες τις βαλίτσες μας με εικόνες, γνώσεις, συναισθήματα και αναμνήσεις θα επιστρέψουμε αργά το βράδυ στην Αθήνα, τον Πειραιά και τ’ άλλα σημεία απ’ όπου ξεκινήσαμε όπως είχαν οριστεί από το γραφείο μας.
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 385 ΕΥΡΩ
140€ ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
 Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας με δωρεάν WI-FI.
 Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης.
 Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα παρκινγκ.
 Δωρεάν Wi – Fi στο πούλμαν και στα ξενοδοχεία παραμονή σας.
 Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4**** στην Βουδαπέστη
 Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*** στην Σερβία
 Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 Ημιδιατροφή σε μπουφέ
 Ξενάγηση στην πόλη της Βουδαπέστης με επίσημο ξεναγό
 Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό
 Ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου με επίσημο ξεναγό
 Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 Έκδοση αποδείξεων εκδρομής με Φ.Π.Α.
 Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.
 Προσφέρονται αεροπορικά εισιτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
 Ποτά, Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
 Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά(35€)
 Κρουαζιέρα στο Δούναβη (25€)
*Tο γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, χωρίς ενημέρωση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας, καλύτερης διεκπεραίωσης του προγράμματος της εκδρομής και διευκόλυνσης του ταξιδιώτη.