Βουδαπέστη – Βιέννη – Βελιγράδι
6ήμερη Οδική Εκδρομή
Μια Μοναδική Εκδρομή στην Βουδαπέστη που θα σας Συναρπάσει…
ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους…
Αναχωρήσεις 2023: 9/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 22/12(XMAS), 29/12(NYE) και 02/01/24
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 και ώρα 06:00 το πρωί για την γνωριμία μας και την επιβίβαση στο πούλμαν και στη συνέχεια αναχώρηση για την Σερβία. Κάπου εδώ ξεκινάει η εκδρομή μας στη Βουδαπέστη. Αφού κάνουμε στάση για καφέ στη περιοχή της Λαμίας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών, Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) για το σταθμό των Ευζώνων.
Έλεγχος ταυτοτήτων (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη», την πανέμορφη Βουδαπέστη η οποία μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο.
Μετά το δείπνο σας προτείνουμε( προαιρετικά )μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η Ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Η εκδρομή μας στη Βουδαπέστη συνεχίζεται με επίσκεψη στην Πλατεία Ηρώων και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.
Στην συνέχεια θα διασχίσουμε τον Δούναβη και θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία. Απολαύστε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ.
Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Eλεύθερος χρόνος. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Δείπνο στο ξενοδοχείο .
Για το βράδυ σας προτείνουμε( προαιρετικά) ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.
4η Ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, θα μεταβούμε στο παλάτι του Σενμπρούν με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα.
Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κέρντνερ Στράσε όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Βιέννης. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.
5η Ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ
Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για Βελιγράδι, περιήγηση / επισκέψεις· Κάστρο Καλέ Μεγκντάν / Φυλακή του Ρήγα Φεραίου, στον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό του Αγ. Σάββα, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Παρασίν (ή Κραγκούγιεβατς), τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
6η Ημέρα: ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.
Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων θα συνεχίσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Αθήνα τέλος εκδρομής μας στη Βουδαπέστη…
*Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 25€*
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 395€ Με Ημιδιατροφή
Διαφορά μονόκλινου (+150€)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
- Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,3* με πρωινό
- Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα στα ξενοδοχεία)
- Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
- Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- Φ.Π.Α
- Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβάνει
- Κρουαζιέρα στο Δούναβη (25€)
- Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά(38€)
- check point πόλεων και διελεύσεις (35€)